Tags
Børnevenlig snack, Delikat myslibar, god smag, Lise Brinkman, Myslibar, Sportsvenlig snack, sund snack, sunde fedtsyrer, sundt brændstof
Det skal du bruge
1 dl mandler, ristede med skind
½ dl sprøde, brune ris
1/4 tsk. kokosolie
½ dl saltede cashewnødder
10-12 dadler, tørrede og udstenede
1 dl ananas-papaya, tørrede
1/4 dl tranebær, tørrede
Evt. 4 dryp olie, på kniven i foodprocessoren
10 g mørk chokolade, 85 %
En god snack til børn, voksne, idrætsudøvere eller til dem, der har en sød tand og ønsker et sundere alternativ.
- Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225 grader i 5-6 minutter i en varmluftsovn. Mandlerne skal være gyldne. Tjek hellere en gang for meget end en gang for lidt. Du kan også vælge at købe mandler crispy, hvis de fås i det område, hvor du bor.
- Skyl og kog de brune ris efter anvisningen. Si vandet fra og rist dem på en pande eller i en wok, tilsat kokosolie, i 4-5 minutter. Køl risene af inden videre brug.
- Hak cashewnødderne med en kniv eller i en foodprocessor i ca. ½ cm x ½ cm størrelse. Kom dem i en skål.
- Blend de tørrede frugter sammen i en foodprocessor til mindre stykker. Personligt foretrækker jeg, at der er lidt bid i frugterne, og jeg synes, det ser indbydende ud.
- Bland ½ dl af mandlerne sammen med alle ingredienserne med en let hånd. Kom myslimassen ud på et stykke bagepapir og form en firkant, ca. 1 cm høj. Fordel de resterende mandler jævnt herpå, ved at pressen dem ned i myslimassen. Fold bagepapiret herom og læg den i fryseren i ca. 30 min.
- Smelt mørk chokolade over vandbad, i mikroovn, eller hvad du finder bedst.
- Tag ‘firkanten’ ud af fryseren og skær den i 10 lige store stykker med en skarp kniv.
- Kom den smeltede chokolade i en lille sprøjtepose med tyl eller fold et kræmmerhus og klip snippen af. Sprøjt en anelse chokolade på myslibaren. Lad dem stå og størkne i 20-25 minutter. Nu er den delikate myslibar klar til servering.
- Du kan opbevare ‘Delikat myslibar’ i køleskabet, pakket ind i bagepapir lagt i en boks med låg eller i en plastikpose.
TIP Den delikate myslibar kan opbevares i fryseren. Tag myslibaren ud ca. 30 min. inden servering.
Prøv også opskriften på mine lækre, velsmagende, fiberrige fristelser
Tørrede frugter kan være en udfordring at arbejde med, når de skal blendes, da de bliver meget klistrede. Det gode ved det er, at de er fantastisk gode til at holde myslistængerne sammen. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv, så spray eller dup foodprocessoren, minihakkeren eller andre relevante redskaber med lidt olie. Eksempelvis en god hørfrøolie.
Pr. stk. ca. 25 g 105 kcal/430 kJ
Protein 2,5 g (9,5 E%)
Fedt, ialt 4,5 g (40,5 E%)
– Fedt, mættet 0,8 g (7 E%)
– Fedt, monoumættet 2,7 g (23 E%)
– Fedt, polyumættet 1 g (7,5 E%)
Kulhydrat 12 g (50 E%)
– tilsat sukker 0,5 g (2 E%)
– heraf kostfibre 1 g (2 E%)
Tilberedningstid ca. 2 timer
Relaterede opskrifter: Banansnack – fiberrige fristelser
Velbekomme – del opskriften med dem, der har brug for et mellemmåltid, der er tilberedt af rene råvarer, og som ønsker et sundere alternativ til slik, kage og chokolade. Her får du mættende kostfibre, gode proteiner samt mineraler. Myslibar indeholder desuden overvejende gode fedtsyrer til hjertet, hjernen og musklerne. Mums for en myslibar!! Den kan nydes året rundt. Pas på, hvis du spiser den i solen, den kan hurtigt blive blød og chokoladen smelte. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.
Pingback: Æblemuffins uden sukker | Lise Brinkman
Pingback: Banansnack | Lise Brinkman
Pingback: Lise Brinkman
Pingback: Yoghurt med friske hindbær | Lise Brinkman
Pingback: Yoghurt m/friske hindbær | Lise Brinkman
Pingback: Chokolade Scones « Lise Brinkman
Pingback: Mandler mindsker optagelsen af fedt « Lise Brinkman
Pingback: Fiberrige fristelser « Lise Brinkman
Pingback: Maratonløb – Spis og drik dig til bedre resultater « Lise Brinkman
Pingback: Banansnack « Lise Brinkman
Pingback: Aromatisk blåbærdrik « Lise Brinkman
Pingback: Yoghurt m/friske hindbær « Lise Brinkman
susanne plett said:
Hej Lise de ser skønne ud ..men kan man kalde dem Raw ?? .. for der er jo kogte ris og “bagte” mandler i .. må det man bruger i Raw food ikke kun beabejdes en vis antal grader ?? go sommer
knus sus
LikeLike
Lise Brinkman said:
Du har en god pointe der Suzanne, tusind tak! Skifter navnet 🙂 De er lækre og de smager hel fantastisk
LikeLike
Pingback: Ned i vægt? Spring ud i det eller drop det! « Lise Brinkman