Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Stabilt blodsukker med mandler

Stabilt blodsukker med mandler

Stabilt blodsukker med mandler Mandler er en af de frugter, der indeholder mange gode fedtsyrer og en del protein. Mandler indeholder lige så meget protein som eksempelvis kylling, laks og and. Når du sætter tænderne i den fede, proteinholdige frugt, får du også en masse gavnlige fibre. Der er 12,6 g fibre pr. 100 g. Disse egenskaber er med til at gøre mandlen til en fremragende ambassadør for at bibeholde et stabilt blodsukker og en længere mæthedsfølelse. Mandler indeholder ud over vegetabilske proteiner, en god fedtsyresammensætning for hjerne, hjerte og muskler. Herudover er calcium, magnesium, vitamin E samt det livsvigtige B6 vitamin også godt repræsenteret.

Vil du vide mere om, hvordan du bibeholder et stabilt blodsukker, så meld dig til forløbet, sådan bliver du ‘Sund & Slank For Altid’

Fedt- og sukkerforbrænding
Forskere mener, at mandler øger kroppens mæthedsfornemmelse samt kroppens fedt- og sukkerforbrænding (studie fra King’s College i London) Læs mandler mindsker optagelsen af fedt

Et godt supplement i eller til et sundt måltid
Udover mandlens mangeartede egenskaber er den desuden velsmagende og sprød at sætte tænderne i. Den kan med fordel indgå som en del af et sundt måltid. Du kan spise mandler på havregryn, mysli, yoghurt, rå eller ristede, og honningglaserede, når du har tid til at gøre lidt mere ud af din morgenmad. Mandler egner sig også godt som ’snack’ eller mellemmåltid. Her kan du spise dem sammen med et par stykker tørret frugt eller forskellige frugtstykker, hak dem og drys dem oven på lidt skyr/yoghurt eller brug dem som ‘krymmel’ på en banan med lidt mørk smeltet chokolade. Prøv mine Stenaldertoppe med lakrids  eller banansnack med chokolade og mandler.

Stenaldertoppe med lakrids udarbejdet af Lise Brinkman Madsen

Stenaldertoppe med lakrids udarbejdet af Lise Brinkman Madsen

Kampberedskab mod skadelige stoffer
Mandler indeholder nogle naturlige, stærke antioxidanter (biofflavanoler). Disse finder vi bl.a. i planter som grøn te og citrusfrugter. De hjælper kroppen til at bekæmpe frie radikaler, som er decideret skadelige for kroppen. Ved at spise ’julens frugt’ i rette mængder vil det være muligt at opretholde cellernes styrke. Mandler indeholder en del E-vitamin, (antioxidant – kroppens kampforsvar). Vitaminet er hjertevenligt, da det virker positivt på det ’lede’ kolesterol’ (LDL).

Økologiske mandler… 
Jeg kan anbefale dig at spise økologiske mandler. De er hjertets bedste ven, de er med til at stabilisere dit blodsukker, de holder dig mæt, og så får du uundværlige vitaminer og mineraler. Økologiske mandler indeholder 5-6 g mere protein end konventionelt dyrkede. Nogle økologiske mandler indeholder mindre fedt.

Hvor mange mandler skal der til?
Ved at spise 30 g mandler får du ca. dækket 2/3 af det daglige behov for vitamin E. Spiser du 100 g mandler, så får du 556 kcal/2334 kJ (kilde windfood). Det er mere end et gennemsnitsfrokostmåltid for en voksen person, som er inaktiv eller let aktiv.

God fornøjelse med de proteinrige, ‘fedtholdige’ frugter! Del linket med dem, som ønsker et stabilt blodsukker, et bedre immunforsvar, øget energi og overskud

Kh Lise