Tags

, , , , , , , , , ,

Æblemuffins uden sukker

12 store muffins aeblemuffins-lisebrinkman

Æblemuffin uden sukker

2 dl hakkede mandler
4 dl fintvalsede havregryn
4 æbler, søde
2 bananer, modne
1 tsk. vaniljepulver/vaniljesukker
1 spsk. natron
3 æg (L)
3 spsk. kokosmel
3 spsk. mørk chokolade, hakket (80%)
1 spsk. kokosolie

Sæt ovnen på 200 C° varmluft.

Tips & Tricks:
Du kan også vælge at bruge cacao nibs, som jeg har brugt med 1 gram sukker pr. 100 gram. En pose jeg har fået leveret for at afprøve dem i mine opskrifter. Enkeltvis synes jeg, at de er utrolig bitre. Så jeg måtte straks prøve dem af i disse æblemuffins uden sukker!

Sådan gjorde jeg

  • Hak mandler og havregryn i en minihakker til det er helt fint og hæld det over i en skål.
  • Skær 3 æbler i tern. Blend æbletern og banan i minihakkeren, indtil frugterne er hel moste. Skær det sidste æble i ca. 1 cm tern og gem dem i en separat skål.
  • Tilsæt alle tørvarerne inklusive vaniljesukker, natron og kokosmel og rør godt.
  • Pisk derefter æggene ca. 3 minutter og vend det hele sammen.
  • Fordel dejen i ca. 12 muffinforme.
  • Bag æblemuffin uden sukker ved 200 C° i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune.

TIP: Servér lidt skyr til – evt. rørt med lidt vaniljesukker eller kokosmel.

God fornøjelse i køkkenet…. Og Bon appetit (!) Del opskriften med andre, der gerne vil spare på sukkeret og måske endda have en bedre samvittighed, når de sætter tænderne i en muffin. Den smager efter min mening himmelsk! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.

cacaonips-sukkerfri