Tags

, , , , , , , , ,

Chokolade Scones

2 dl 5-kornsblanding
40 g valnødder, i mindre stykker
5 dl kogende vand
2 spsk. hytteost (kan undlades)
15 g gær

2 dl presset ‘grøntsagsrest’ fra kickstarter (gulerod/æble/ingefær)
(der kan også bruges ½ revet æble og 1 stor fintrevet gulerod)
4 dl grahamsmel
3 dl rugmel
2 dl fuldkorns speltmel
20 g mørk chokolade, 80 %, i meget små stykker
2 dl hvid hvede (puls en anelse til at drysse på bordet og oven på dejen)
½ tsk. salt

Drys på bord: Hvid hvede, grahamsmel og rugmel kan anvendes.

  • Hæld kogende vand over 5-kornsblanding og valnødder i mindre stykker.
    Lad det trække en times tid.
  • Rør gæren ud heri.
  • Kom hytteost, ‘grøntsagssmuller’, grahamsmel, rugmel, fuldkorns speltmel og      chokoladestykker i og rør det sammen, til en jævn grødet dej.
  • Sæt dejen til hævning i 2 timer, tildækket.
  • Tilsæt ca. 2 dl hvid hvede og salt til du har en tyk grødet konsistens og lad dejen hæve yderligere 1 time, tildækket.
  • Drys hvid hvede på bordet og fordel dejen derpå ca. 20 x 30 x 1 cm. Drys lidt mel oven på dejen og pres med forsigtig hånd eller anvend en kagerulle. Skær 5 rækker og skær rækkerne på tværs, så du får nogle fine små trekanter.
  • Nu skal chokoladescones hæve ca. 30 minutter, så de har tid til at udfolde deres ‘fulde potentiale’. Trekanderne pensles med vand og stilles et lunt sted.
  • Brug varmluftsovn ved 200 grader, og bag chokoladescones i ca. 25 min., midt i ovnen.
  • Køl dem ned på en bagerist inden de serveres. Serveres kolde, der smager de efter min mening bedst.

Læs også Slut fred med dig selv og mislykkede slankekure
En lækker mættende morgenmad Grød med æble, rosin og solsikkekerner
Lækkert mellemmåltid Delikat myslibar

Chokolade scones 80 kcal/340 kJ

Chokoladescones

Protein 12 % (2,4 g)
Fedt ialt 23 % (2 g)
– Fedt, mættet 4,5 % (0,4 g)
– Fedt, enkeltumættet 5,5 % (0,5 g)
– Fedt, flerumættet 11 % (1 g)
Kulhydrat 65 % (12 g)
– tilsæt sukker 1,5 % (0,5 g)
– heraf kostfibre 4,8 % (2 g)

Velbekomme – del opskriften med dem der savner et mættende mellemmåltid, der bidrager til stabilt blodsukker, god næring til hjerne, hjerte og muskler samt velsmag! En lækker chokolade scones, som egner sig godt, som snack, til børnefødselsdagen og som mødebrød. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft