Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Sommerlig-æggekage-med-purløg,-tomat-og-mandler

Et delikat, velsmagende og farverigt måltid.


Sommerlig æggekage med tomater, purløg og ristede mandler
4 personer

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
4 æg (L) 2 dl minimælk – eller den mælk du foretrækker
1 spsk. olivenolie
1 stort revet fed hvidløg
En anelse fint salt
Godt med groftkværnet peber

Pynt
4 tomater, i skiver
1 lille bundt purløg
40 g ristede, smuttede mandler, groft hakket
80 g kapers, store, stærke og salte
200 g nye kogte kartofler
400 g groft rugbrød

>> Få opskriften på Asiatisk inspireret broccolisalat

  • Æg, mælk og olie piskes sammen.
  • Tilsæt fint revet hvidløg, en anelse fint salt og godt med groft kværnet peber, imens der piskes videre.
  • Varm en slip-let pande op til middelvarme og kom æggemassen herpå.
  • Skub og løft æggemassen lidt et par gange undervejs, så den undgår at brænde på.
  • Skyl og skær tomat i skiver.
  • Skyl og ryst purløg og klip dem i passende stykker.
  • Hak smuttede mandler groft og rist dem på en varm tør pande, et par minutter.
  • Anret tomatskiver, klippet purløg og ristede, grofthakkede mandler på den sommerlige æggekage.
  • Servér nye kogte kartofler, rugbrød, kapers og evt. sennep til. En dejlig brunch, frokost eller let aftensmad.

TIP
Er du til en lidt mere spicy smag, så tilsæt trygt 1 cm frisk rød chili, finthakket eller en knivspids cayennepeber. Det løfter, efter min mening, smagsoplevelsen til et højere niveau. Serveres med groft rugbrød, nye kartofler, store, stærke kapers og evt. en anelse sennep.

Bages/steges
Steges i 8-12 minutter afhængig af pandens størrelse.

Fyldt med vitaminer (antioxidanter) der styrker kroppens beredskab. Fibrene hjælper dig på vej på den gode måde og B-vitaminerne er nødvendige for dit virke.

Per person
ca. 385 g 445 kcal / 1850 kJ

Protein 16 g (15 E%)
Fedt, i alt 14 g (27 E%)
– Fedt, mættede 2 g (4 E%)
– Fedt, monoumættede 7 g (13 E%)
– Fedt, polyumættede 4 g (7 E%)
Kulhydrat  58 g (58 E%)
– tilsat sukker 4 g (4 E%)
– heraf kostfibre 12 g (5 E%)

 

Velbekomme – del opskriften med dem, der tænder på sommermad, der smager delikat, mætter, og som er godt for hjerne, hjerte og muskler! Det er en ret, der kan nydes året rundt. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.