Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

fiberrigefristelser_facebook

Fiberrige fristelser
20  stk.

125 g dadler, friske eller tørrede
50 g abrikos, tørrede
50 g havregryn, grovvalset
25 g rosiner
25 g mandler

Overtræk
85 % mørk chokolade  eller
80 % mørk chokolade med chili

Trivsels Yoga er et forløb til dig, som mangler en yogaform eller træningsform, som skaber trivsel i din krop – til dig, der er stresset, tæt på en depression, eller som oplever kroniske smerter i kroppen. Forløbet er også til dig, som er sensitiv overfor alt det vidunderlige og forfærdelige i verden. Trivsels Yoga er en kombination af Terapeutisk Yoga, Medicinsk Yoga, Mindfulness og læring om din krop, sjæl og sind. Trivsels Yoga tager afsæt i et holistisk og terapeutisk syn, hvor selvomsorg, nærvær og energetisk flow i krop og sind danner de kærlige rammer for forløbet!

Læs mere 

Sådan gjorde jeg

  • Kom alle ingredienserne ud på et skærebræt- hak dem med en stor kniv, til de er hakket mellemgroft og er let bindende i konsistensen. Det skal være muligt at forme fiberfristelserne.
  • Form 2 ruller/pølser og skær dem i 10 lige store stykker.
  • Lav eventuelt 10 fiberrige fristelser uden chokolade.
  • Smelt chokolade over vandbad og dyp de resterende 10 fiberrige fristelser i chokoladen og læg dem på et stykke bagepapir. Pynt dem med små chiliskiver eller smuttede hakkede mandler, på langs, inden chokoladen størkner.
  • Nyd en kop kaffe, the eller vand til en fiberrig fristelse.
  • Opbevares på køl, i en boks med låg, med bagepapir mellem lagene.

Alternativt kan du anvende en foodprocessor – vær dog opmærksom på, at konsistensen ikke bliver for smuldret. Start med mandler og og tilsæt derefter de tørrede frugter. Strukturen er flottere når du kan se hvad det er du spiser

fiberrigefristelser-med-gulerosiner

Her ses de fiberrige fristelser i foodprocessoren! Og portionen på billedet er lavet med gule rosiner og tilsat lidt hempseeds. Opskriften kan varieres på alverdens måder – prøv det!! God fornøjelse i køkkenet.

Mad og drikke er en af hverdagens skønne nydelser – for nogen kan nydelsen tage overhånd og i stedet udvikle sig til en form for afhængighed. Læs om afhængigheden af sukker og fedt (evt. salt). Hvis du er en af dem der gerne vil denne trang eller afhængighed til livs, så er der hjælp at hente. Grete fra ‘Sund og Slank – udtaler at hendes trang til søde sager forsvandt, da hun begyndte at efterleve Lises opskrifter og kostplan på forløbet. Det er det største hun har fået med fra kurset. Følelsen af, at have kontrol over kroppen er dejlig! Du har mulighed for, at opnå den samme succes med din livsstil som Grete ved at melde dig til forløbet.

fiberrigefristelser-af-lise-brinkman

Når jeg selv går i køkkenet, så laver jeg altid forskellige variationer på de fiberrige fristelser. Nogen bliver lidt ‘HOTTE’, andre delikate og andre igen helt neutrale. Min erfaring fortæller mig nemlig at det er meget forskelligt hvad folk synes bedst om. Personligt er jeg stor fan af de HOTTE 😉

Prøv også min delikate myslibar

Kostfibre mætter dejligt, fremmer fordøjelsen og de er med til at regulere blodsukkeret. ’Gelpakkerne’ er med til at regulerer forholdet mellem det gode og det uhensigtsmæssige kolesterol. Kostfibre kan være med til at forebygge en række livsstilssygdomme.

15 g per stk. uden chokolade overtræk

Energifordeling pr. 15 g

45 kcal/190 kJ
Protein  7 % (1 g)
Fedt 14 % (0,7 g)
Kulhydrat 75 % (8,5g)
Tilsat sukker 0 % (0 g)
Kostfibre 4 % (1,3 g)

15 g per stk. med chokolade

55 kcal/235 kJ

Protein 6,5 % (1 g)
Fedt, ialt 22 %  (1,5) 
  – Fedt, mættede 7,9 % (0,5 g)
  – Fedt, monoumættede 9,4 % (0,6 g) 
  – Fedt, polyumættede 3,1 % (0,2 g)
Kulhydrat 71,5 % (9,4g)
  – tilsat sukker 7 % (1 g)
  – heraf kostfibre 3,5 % (1,3 g)

Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på at nyde en sund snack. De fiberrige fristelser kan bruges som myslibar, sund snack til børnene, til kaffe og the og som et sundt alternativ når du er sulten for sjov. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft