Tags

, , , , , , , ,

Delikat myslibar alla Lise Brinkman MadsenDelikat myslibar

Det skal du bruge
1 dl mandler, ristede med skind
½ dl sprøde, brune ris
1/4 tsk. kokosolie
½ dl saltede cashewnødder
10-12 dadler, tørrede og udstenede
1 dl ananas-papaya, tørrede
1/4 dl tranebær, tørrede
Evt. 4 dryp olie, på kniven i foodprocessoren
10 g  mørk chokolade, 85 %

En god snack til børn, voksne, idrætsudøvere eller til dem, der har en sød tand og ønsker et sundere alternativ.

  • Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225 grader i 5-6 minutter i en varmluftsovn. Mandlerne skal være gyldne. Tjek hellere en gang for meget end en gang for lidt. Du kan også vælge at købe mandler crispy, hvis de fås i det område, hvor du bor.
  • Skyl og kog de brune ris efter anvisningen. Si vandet fra og rist dem på en pande eller i en wok, tilsat kokosolie, i 4-5 minutter. Køl risene af inden videre brug.
  • Hak cashewnødderne med en kniv eller i en foodprocessor i ca. ½ cm x ½ cm størrelse. Kom dem i en skål.
  • Blend de tørrede frugter sammen i en foodprocessor til mindre stykker. Personligt foretrækker jeg, at der er lidt bid i frugterne, og jeg synes, det ser indbydende ud.
  • Bland ½ dl af mandlerne sammen med alle ingredienserne med en let hånd. Kom myslimassen ud på et stykke bagepapir og form en firkant, ca. 1 cm høj. Fordel de resterende mandler jævnt herpå, ved at pressen dem ned i myslimassen. Fold bagepapiret herom og læg den i fryseren i ca. 30 min.
  • Smelt mørk chokolade over vandbad, i mikroovn, eller hvad du finder bedst.
  • Tag ‘firkanten’ ud af fryseren og skær den i 10 lige store stykker med en skarp kniv.
  • Kom den smeltede chokolade i en lille sprøjtepose med tyl eller fold et kræmmerhus og klip snippen af. Sprøjt en anelse chokolade på myslibaren. Lad dem stå og størkne i 20-25 minutter. Nu er den delikate myslibar klar til servering.
  • Du kan opbevare ‘Delikat myslibar’ i køleskabet, pakket ind i bagepapir lagt i en boks med låg eller i en plastikpose.

TIP Den delikate myslibar kan opbevares i fryseren. Tag myslibaren ud ca. 30 min. inden servering.

Prøv også opskriften på mine lækre, velsmagende, fiberrige fristelser

Tørrede frugter kan være en udfordring at arbejde med, når de skal blendes, da de bliver meget klistrede. Det gode ved det er, at de er fantastisk gode til at holde myslistængerne sammen. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv, så spray eller dup foodprocessoren, minihakkeren eller andre relevante redskaber med lidt olie. Eksempelvis en god hørfrøolie.

Pr. stk. ca. 25 g 105 kcal/430 kJ

Protein 2,5 g (9,5 E%)
Fedt, ialt 4,5 g (40,5 E%)
– Fedt, mættet 0,8 g (7 E%)
– Fedt, monoumættet 2,7 g (23 E%)
– Fedt, polyumættet 1 g (7,5 E%)
Kulhydrat  12 g (50 E%)
– tilsat sukker 0,5 g (2 E%)
– heraf kostfibre 1 g (2 E%)

Tilberedningstid ca. 2 timer

Relaterede opskrifter: Banansnackfiberrige fristelser

Velbekomme – del opskriften med dem, der har brug for et mellemmåltid, der er tilberedt af rene råvarer, og som ønsker et sundere alternativ til slik, kage og chokolade. Her får du mættende kostfibre, gode proteiner samt mineraler. Myslibar indeholder desuden overvejende gode fedtsyrer til hjertet, hjernen og musklerne. Mums for en myslibar!! Den kan nydes året rundt. Pas på, hvis du spiser den i solen, den kan hurtigt blive blød og chokoladen smelte. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.