Tags

, , , , , , , , ,

Brinkmans humus

Brinkmans humus

Brinkmans humus
6 personer

Forberedelsestid: 12 timer      Tilberedningstid: 40 min.

I blød
125 g kikærter
5 dl vand

Kog
1 l vand
2 fed hvidløg, i kvarte
4 laurbær blade
Skylle kikærter

Efter afkøl
1 spsk. hørfrøolie
2 fed hvidløg + de 2 som du har brugt i kogevandet
1 spsk. rosmarinblade, hakkede
Ca. 1 dl kogevand, afkølet, siet
½ tsk. groft salt
Groft kværnet peber

  1. Læg kikærterne i blød i 5-8 dl vand, tildækket i køleskab, i mindst 12 timer.
  2. Skyl kikærterne grundigt efter iblødsætning.
  3. Kog kikærterne i 30 min. i 1 liter vand, tilsat hvidløg i kvarte stykker og laurbærblade.
  4. Si kikærterne og pil hvidløgene fra. Stil kikærterne til afkøling. Gem en dl af det siede kogevand.
  5. Kom de afkølede kikærter i en foodprocessor. Tilsæt afkølet kogevand, rosmarin, hvidløg og blend godt. Endeligt tilsættes olien til den er ligeligt fordelt og har en dejlig cremet konsistens.
  6. Smag til med salt og peber.

Læs også ‘Fuck sundheden’

Tips og tricks
Humus er super delikat. Du kan tilsætte alverdens krydderier for at variere smagen. Prøv med timian, basilikum, paprika, chili, estragon eller rosmarin. Humus kan bruges i en hver spiselejlighed og er lækker også i madpakken, evt. som ”smør” eller som snack tilbehør.

Læs også Hvorfor magnesium og få opskriften på ‘Havregrynsboller med solsikkekerner’ her

62 kJ/15 kcal pr. spsk.

Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på delikat, velsmagende og vegetarisk pålæg!  Kikærter er rige på vegetabilske byggestensproteiner og denne her indeholder ligeledes gode n3 olier som er godt for hjerne, hjerte, celler og muskler.  En nem og hurtig pålæg, den passer nærmest sig selv! Kan nydes på rygbrød, knækbrød, friskbagt brød, til salat, kød mv. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft