Tags

, , , , , ,

 

gulerodstrekanter-med-kanel_lise_Brinkman.jpg

Gulerodstrekanter m/kanel

40 personer      Forberedelsestid: 4½ timer    Tilberedningstid: 25 min.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS  

Ingredienser
100 g 5-korns blanding
100 g hvedekerner
100 g havregryn
7 dl kogende vand
250 g gulerod, fintrevet
350 g grahamsmel
250 g hvedemel
75 g hytteost
25 g gær
1 æg
1-2 spsk. kanel
1 tsk. groft salt

Sådan gjorde jeg

  • Hæld kogende vand over havregryn, 5-korns blanding og knækkede hvedekerner. Lad det trække en time.
  • Tilsæt gær og hyttehost rør til gæren er opløst. Tilsæt revet gulerod, æg og kanel og rør godt.
  • Tilsæt grahamsmel og salt og lad dejen hæve yderligere 1½ time eller langtidshæve tildækket i køleskab.
  • Strø mel på bordet og ælt dejen herpå. Del dejen i to. Rul hver klump dej, med en kærlig hånd, til to pølser. Skær hver pølse på tværs, så du får små gulerodstrekanter.
  • Kom gulerodstrekanterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 minutter imens ovnen varmer op.
  • Pensel gulerodstrekanterne med vand og olie. Alternativt kærnemælk og kaffe.
  • Bag gulerodstrekanterne ved 200 ºC i en varmluftsovn, i ca. 25 minutter.
  • Køl gulerodstrekanterne ned på en bagerist.

    Prøv også Sandwichbrød med spinat eller Grovtrekanter med spinat

Tips & Tricks
Gulerodstrekanterne er fryseegnede og gode til mellemmåltider eller små snacks, da de stimulere smagsløgene, blodsukkeret og mætheden.

Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på hjemmebag – dem der elsker at bage deres brød og kager selv. Et luftigt og smagsfyldt brød der også egner sig godt til  børnefødselsdage, imellem sportslige aktiviteter eller som togsnack. Børn elsker dem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft