Tags

, , , , , , , ,

Grovtrekanter med spinat af Lise Brinkman

Grovtrekanter med spinat af Lise Brinkman

Grovtrekanter med spinat

 36 stk.
  
Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
200 g havregryn
100 g 5-kornsblanding
50 g let hakket valnød
7,5 dl kogende vand
1 æg
½ dl hytteost
100 g spinat, (optøet og vandet er presset ud)
15 g gær
100 g grahamsmel
ca. 300 g fuldkornshvedemel
ca. 200 g hvid hvede
1 spsk. olivenolie
1½ tsk. groft salt

Pensling:
Vand og en god olivenolie (½ dl vand/1 spsk. olivenolie)

Sådan gjorde jeg

  • Kom 5-kornsblanding, havregryn og valnødder i en skål og hæld kogende vand herover. Lad det trække en times tid, til der opnås en blød konsistens.
  • Tilsæt æg, hytteost og spinat og rør til en jævn masse.
  • Rør gæren ud i den opblødte blanding.
  • Tilsæt grahamsmel, fuldkornshvedemel, salt og olie. Rør til dejen er jævn og har en tyk grødet konsistens.
  • Læg et klæde over dejen og lad den hvile 1 times tid. (Stil dejen til hævning, tildækket i 1 time eller i køleskabet til langtidshævning eksempelvis natten over)
  • Strø hvid hvede på bordet og ælt det forsigtigt ind i dejen. Dejen skal være lidt klistret men så fast, at du kan rulle den med let hånd.
  • Del dejen i fire og rul hver klump med en kærlig hånd til fire pølser af ca. 20 cm. Tryk pølsen med flad hånd til den er ca. 1½ cm høj. Skær hver pølse på tværs/skrå til små trekanter.
  • Kom grovtrekanterne med spinat på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med vand og olie. Alternativt kærnemælk og en sjat kaffe. Lad dem hæve yderligere 30 minutter, imens ovnen varmer op.
  • Bag grovtrekanterne med spinat ved 200 ºC i en varmluftsovn i ca. 25 minutter, til de har fået en gylden farve og i øvrigt er bagte.
  • Køl grovtrekanterne med spinat lidt af, inden du sætter tænderne i dem.

Prøv også chokoladescones, eller fuldkornstrekant med quinoa

TIPS & TRICKS
Brødene er fryseegnede og skønne at have i fryseren som snacks, til brunchen, til det blødkogte æg, til madpakken, skovturen eller som mellemmåltid, til børnefødselsdagen, imellem sportslige aktiviteter eller som landevejssnack.

Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS

Læs om quinoa – fremtidens superfrø.

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på hjemmebag, og dem, som elsker at bage brødet selv. Med grovtrekanter med spinat opnår du et stabilt blodsukker og får en dejlig mæthedsfornemmelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft