Tags

, , , , , , , , , , , ,

Grød med æble, rosin og
ristede solsikkekerner
1 person

2 dl havregryn, grovvalet
4 dl vand
en anelse salt
½ æble i tern
2 spsk. rosiner
1 spsk. solsikkekerner, ristetde
(evt. kanel eller kardemomme drys)

  • Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt havregryn.
  • Lad grøde koge 3-5 min. under omrøring.
  • Tilsæt en anelse salt til sidst for at samle grøden og give den smag.
  • Anret grøde og drys med æbletern, rosiner og ristede solsikkekerner.
  • Skulle du føle trang til lidt krydderi på tilværelsen, så kan jeg varmt anbefale et drys kanel eller kardemomme.

Grovvalset havregryn med qinoa, valnød og blåbær
Yoghurt med hindbær og mandler
Læs om de 5 grundsmage

Kr. per portion 2,75 

Per portion 370 kcal/1560 kJ
                                                                               

Protein 11 % (10,5 g)                                                    
Fedt ialt 21 % (9 g)
– Fedt, mættet 3,3 % (1,5 g)
– Fedt, enkeltumættet 7% (3 g)
– Fedt, flerumættet 9,5% (4 g)                                                             
Kulhydrat 68 % (58 g)                                                   
– tilsæt sukker 0 % (0 g)
– heraf kostfibre 4,5 % (9 g)

Velbekomme – del opskriften med dem der spiser morgenmad og som gerne vil udfordres med en portion velsmagende mættende grød. Her optræder det sure, søde, bitre og salte. Prøv den og smag om du også får en oplevelse af umami 😉 Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft