Jordbærsalat med fennikel og spidskål
4 personer
Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body
Det skal du bruge
400 g spidskål, i tynde strimler
250 g jordbær, i ca. 1 cm tykke skiver på langs
150 g fennikel, i tynde skiver
1 x brøndkarse
Olie-eddikedressing med balsamico
1/2 dl olivenolie eller livets olie
2-3 spsk. mørk balsamico
1-2 tsk. honning
knivspids salt og peber
Topping
1 spsk. sennepskorn
Usaltede pistaciekerner
4 – 6 spsk. olie-eddikedressing med balsamico
>> Få opskriften på gulerodsråkost med æble, persille og hempseeds
Sådan gjorde jeg
Skyl jordbærrene imens stilken er på. Så bibeholder de mest smag og undgår at blive for vandede. Skyl de andre grøntsager godt – vær OBS på, at der kan gennem sig snavs under bladene på både spidskål og fennikel. Striml ca. ½ spidskål, afhængig af størrelsen og ¾ af fenniklen. Fjern stilken på jordbærrene og skær dem i skiver. Fordel frugt og grønt lagvis, sammen med stilke af brøndkarse, så denne lækre sommerlige salat kommer til at tage sig pænt ud, og så der gemmer sig lækkerier til alle, også dem der tager sidst af salaten. Top med hakkede usaltede pistaciekerner og sennepskorn. Du kan servere dressingen ved siden af eller fordele olie-eddikedressing med balsamico henover – det gjorde jeg.
>> Få opskriften på Sauterede asparges med bagte tomater og marinerede kikærter
Bon appetit.
Energifyldte hilsener Lise

Pingback: Sommersalat med spidskål og gulerod | Lise Brinkman