Tags

, , ,

Brombær og chokolade med mintsmag kan noget helt særligt sammen. Her mødes det syrlige, søde og bitre i godt makkerskab. En rigtig lækker hjemmelavet mundgodte.



En lækker mundgodte, som er svampet, saftig og sprød på samme tid. En rigtig efterårskage, dessert eller eftermiddagssnack. En kugle vaniljeis til desserten eller en champagnesorbet er ikke svært at forestille sig.

De grove fuldkornstyper bidrager foruden fuldkorn både med sprødhed og sødme.

Du kan sagtens fryse brombærmuffins med chokolade ned til senere brug. Men du skal skynde dig, da de frister enhver mund. Fryses ned ved 18 ° C i 6-12 måneder.

>>Prøv også Hindbærmuffins

Brombærmuffin med chokolade

12 stk.

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

Forberedelse ca. 15 minutter – Bages i 20 – 25 minutter

>> Æblemuffin uden sukker


Det skal du bruge

4 æg (stuetemperatur)

100 g sukker (sukrin)

½ dl kokosolie

½ dl havremælk (minimælk)

100 g fuldkornsspeltmel (fuldkornsrismel)

100 g grahamsmel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. vanilje sukker

1 spsk. revet citronskal, øko

50 g mørk mintchokolade, hakket (85 % øko)

300 g brombær (friske eller optøede)

Bliv smertefri og bevægelig på bindevævsworkshoppen: Fascial Training, Balance and Stretch den 3/10 -2020 kl. 13.00 – 16.00 – med Lise Brinkman.

Pynt

30 g brombær, halverede

30 g mintchokolade, hakket

30 g pistaciekerner, fint hakket

Sådan gjorde jeg

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt mel og bagepulver og rør det hurtigt sammen. Vend til sidst chokolade, revet citronskal og brombær i. Brug lidt af saften fra brombærrene.

Smør en muffinform med 12 huller eller sprøjt almindelige muffinforme og fordel dejen heri. Fordel pynten herover, halverede brombær, chokolade og pistaciekerner.

Bag dine brombærmuffins med chokolade i ca. 20 minutter, til de er gennembagte og har gyldne kanter.

Når kagerne er kølet lidt af, er de serveringsklar.

Ca. 10 g sukker per muffin.

Tip & Tricks
Er du ikke til mint smag så kan du bruge en god mørk chokolade uden tilsat smag eller helt undlade chokolade. Synes dog chokoladen giver en unik oplevelse.

Bon appetit og god weekend!

Kh Lise