Tags

, , , , , , ,

aspargessalat med soltørrede tomater og marinerede kikærter

Asparges er en forårs-favorit! Har du ikke allerede sat tænderne i de lækre hvide eller grønne lækkerbiskener, så er det ved at være tid, da sæsonen slutter sidst i juni. Udover at de lange stængler smager skønt, er asparges også sunde på grund af deres høje indhold af kostfibre, B-vitamin, folat og mineralet kalium.

Sauterede asparges med bagte tomater og marinerede kikærter

4 personer

 Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

 

Det skal du bruge

500 g asparges

1 spsk. olivenolie eller smør

1 spsk. citronsaft

En anelse salt og peber

—–

300 g bagte tomater (blommetomater)

1 spsk. olivenolie

1spsk. rødvinssirup eller balsamicosirup

200 g marinerede kikærter

4 peberkorn

Tamari soja sauce / sojasauce

1 tsk. olivenolie

1-2 tsk. revet parmesanost

>> Mere inspiration – køb Lise´s tredie livsstils- og kogebog Livsstilsmysteriet – vink farvel ti slankehelvedet

Sådan gjorde jeg
Sæt kikærterne i blød i 12 timer, husk at skylle dem godt efter iblødsætning. Du kan også vælge at bruge konserverede kikærter på dåse, de er klar til brug – skyl også dem godt inden brug. Kog kikærterne efter anvisning på posen ca. 25. minutter. Si vandet fra og skyl kikærterne og lad dem afdryppe. Svits kikærterne ved middel temperatur i olie og tamari på en pande i ca. 5 minutter og lad dem køle ned. du kan også bage dem i ovnen ved 150 °C i ca. 5-10 minutter.

Soltørrede tomater_lise_brinkman

>> Prøv også Rødbedesalat med jordskokker, lime og koriander

Skyl og halvér blommetomaterne. Bland olie og rødvinssirup sammen og vend tomaterne heri. Fordel dem i et ildfastfad. Jeg synes det tager sig bedst ud, når indmaden vender opad. Og bag dem i ovnen ved 150 °C i ca. 45 min. Imens tomaterne står og hygger sig i ovnen skylles aspargesene og sautér ved svag varme på en pande i 5-7 minutter fordel citronsaften herover og krydr med salt og peber. Der må gerne være lidt bid i dem. Lad dem køle ned og anret aspargessalat med de bagte tomater og marinerede kikærter på et fad og drys eventuelt parmesan herover.

>> En lille lækkerbisken -> Brownie – ingen tilsat sukker

Årstidens frugt og grønt er bare mest lækre og fyldt med kærlighed til kroppen. Denne salat, kan bruges som aftenens salat – som måltidspakke/madpakke eller som en lækker snack til tapas – skær da asparges ud i mindre stykker og anvend pindemadskonceptet.

Bon appetit og god fornøjelse i køkkenet

Energifyldte hilsener Lise