Tags

, , , , ,

Rødbedesalat med jordskokker

Rødbede med jordskokker, lime og koriander.

4 personer

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Her er en lækker opskrift på bagte rødbeder med jordskokker, lime og koriander.

Jeg fik nogle lækre jodskokker sidst jeg var i sommerhus hos gode venner i Hundested. Jordskokker kan synes uoverskueligt at tilberede, men de er nemmere at arbejde med end de ser ud til at være. Og deres lækre nødeagtige smag, gør det arbejdet værd.

Du kan med fordel rense dem med en børste, og skære dem ud i tern eller både efterfølgende. Opbevar dem i vand indtil de skal i ovnen, gerne med lidt limesaft i – da de hurtigt bliver mørke.

Lækkerier der passer sig selv i ovnen eller som kan tilberedes i wok under låg. Dog under omøring 2-3 gange.

>> Prøv også rødbede med granatæble

Det skal du bruge

800 g rødbeder

400 gram rensede jordskokker

Saften af 1 lime

1 tsk. koriander

1 spsk. olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Bagetid: Ca. 20 – 25 min. ved 200 grader.

Rødbedeslat med jordskokker_lise brinkman

Sådan gjorde jeg
Skræl rødbedernee og skær dem i mellemstore tern. Vask og børst jordskokkerne så de er helt fri for jord, afsøg alle afkrogene. Skær jordskokkerne i samme størrelse som rødbederne. Kom dem op i et smurt ildfast fad, eller i en wok med olivenolie. Krydre med alt og peber. Fordel limesaft og koriander og vend sammen med olien hvis du vil bage det i ovnen. Ellers rør jævnligt i woken under tilberedning.

Bag rødderne ved 200 C° ca. 20 – 25 min. Fornem spørdhenden eller giv dem 10 minutter mere hvis du vil have dem møre.

Smager formidabelt bl.a. sammen med and, lam, oksekød og koteletter.

 

Tip & Tricks
Syren fra limen hindrer at jordskokkerne bliver misfarvede.

OUTDORE Pilates træning med Radondobold

Bonappetit – del opskriften med dem, der sætter pris på hjemmelavet mad af årstidsbestemte rødder. Du får masser af velsmag og en behagelig mæthedsfornemmelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto: Reform Your Body