Tags

, , , , , ,

hindbærsnitter_lbm

Hindbærsnitter er en god gammel kending, en lækkerbisken og et smagfuldt øjeblik. Jeg har peppet den lidt op med kostfibre og ”trukket” lidt af sukkeret ud og erstattet det med lidt honning i hindbærmarmeladen. Stykkerne er skåret og kan udstikkes, så der er plads til mundrette små bidder – hvilket betyder at hindbærsnittestykkerne fylder mellem 1/4 og 1/6 mindre end de obligatoriske fra bageren eller i supermarkederne.

Hindbærsnitter

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Det skal du bruge
150 g smør eller kokosolie, stuetempereret
100 g grahamsmel
100 g fuldkornshvedemel
40 g mandelmel
3 spsk. vand
1/2 vaniljestang
40 g flormelis
1 tsk. bagepulver

Fyld
250 g hindbærmarmelade

Pynt
Flormelis, til glasur
Vand til glasur
(huske der skal ikke bruges særligt meget vand til glasur. Prøv med 2-3 spsk. lunket vand).
1 spsk. frysetørrede hindbær
2 spsk. pistaciekerner, finthakkede

Trænger din krop til at blive løsnet op? 

Homemade Hindbærmarmelade
Sådan gjorde jeg

Jeg kan anbefale dig at lave hindbærmarmeladen fra bunden. Start med at tilberede marmeladen, så den kan nedkøle og trække i køleskabet, imens du forbereder bund og glasur.

250 g frosne hindbær
2 spsk. citronsaft
1-2 spsk. honning
1/2 dl vand

Kom hindbær, citronsaft, honning og vand i en gryde og lad det koge op et par minutter, indtil de frosne hindbær er optøede og honningen er smeltet.

Hæld indholdet over i en skål/bøtte og stil det på køl.

Mørdej
Sådan gjorde jeg
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og vend/bland med flormelis.

Kom det i en skål sammen med grahamsmel, fuldkornshvedemel, mandelmel, bagepulver og smør. Ælt det hele sammen og tilsæt lidt vand lidt efter lidt, indtil dejen er fint og glat.

Sæt dejen på køl, med et rent klæde over, en times tid. Rul herefter mørdejen ud på et stort stykke bagepapir (stor firkant). Du kan rulle dejen mellem to stykker bagepapir, hvis du synes dejen driller dig ved at hænge i. Bages i en forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i ca. 10 min. 15 min. ved almindelig ovnvarme.

Del dejen i to og lad den køle af – når den køler af, bliver kagen sprød og tør. Bages altid sammen dag som servering, da hindbærsnitterne godt kan blive lidt bløde i det.

Smør hindbærmarmelade på den ene nedkølede halvdel, læg den anden halvdel forsigtigt over. Brug gerne en stor paletkniv eller to. Skær derefter hindbærstykkerne ud i passende stykker. Ca. 2½ x 4 CM eller større hvis du ønsker.

Pynt med glasur, krymmel eller med frysetørrede hindbær og finthakkede pistaciekerner

Prøv også rabarbertærte uden gluten.