Tags

, , , , ,

aspargessalat_Lise Brinkman

Aspargessalat med ærter, spidskål og bagte soltørrede tomater


Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

4 personer

 

Det skal du bruge

500 g asparges

200 g ærter, fine

¼ spidskål, tyndt strimlet

150 g bagte soltørrede tomater, start med tomaterne, de skal bages i ovnen. 

Topping

Hempseeds

>> Få opskirften på Gourmet kyllingefrikadeller

Olie-eddikedressing

4 spsk olivenolie eller valnøddeolie

2 spsk vin-, æble- eller kryddereddike

1 spsk. honning eller rørsukker

1 tsk. citronsaft

1 tsk. dijonsennep

¼ tsk. groft salt

¼ knsp. groftkværnet peber

Bindevævsworkshop is comming up: Fascial Training, Balance and Stretch – WORKSHOP den 22/8-2020 kl. 13.00 – 16.00 OUTDORE – Degnemosen, Bellahøj.

Sådan gjorde jeg – aspargessalat

Skyl grøntsagerne. Halver blommetomaterne og følg opskriften via linket. Når du har sat tomaterne i ovnen, tilbereder du olie-eddikedressingen – evt. sæt den på køl indtil videre brug.

Striml spidskålet fint, skær asparges i mundrette bidder eller mindre, tø ærterne op eller bælg dem.

Lad tomaterne køle ned, inden du anretter aspargessalaten lagvis på et fad, så den tager sig pæn ud. Fordel olie-eddikedressingen herover og top med hempseeds.

aspargessalat

Olie-eddike dressing
Ryst ingredienserne sammen i en flaske eller et glas med låg. Eller pisk dem sammen i en skål. Smag dressingen til. Vi har forskellige smagspræferencer. Når olie-eddike dressingen er klar – kan du eventuelt sætte den på køl, indtil du er færdig med salaten.

Tips og tricks
Dressingen kan bruges til mange forskellige salater. Dressingen passer eksempelvis skønt til en god gammeldags kartoffelsalat, tomatsalat eller en moderne italiensk inspireret tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum.

 En lækker sommerlig aspargessalat som går godt til grillmad, kylling, svinekød eller som salat dagen der på med rejer i.

 Bon appetit og god fornøjelse i køkkenet.

Energifyldte hilsener Lise

>> Prøv også rabarbertærte uden gluten.