Tags

, , , , , ,

Gulerodsråkost_af_Lise_Brinkman

Gulerodsråkost med æble, persille og hempseeds

 4 personer

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

>> Få opskriften på laksedeller

Det skal du bruge

800 g gulerod, revet

200 g æble, i tern

2 håndfulde hakket persille

Revet citronskal af en økologisk citron

Topping

½ dl hempseeds

½ dl mandler

Dressing

3 spsk. citronsaft

2 spsk. olivenolie

En anelse groft peber

Bliv smertefri og bevægelig på bindevævsworkshoppen: Fascial Training, Balance and Stretch den 3/10-2020 kl. 13.00 – 16.00 OUTDORE – med Lise Brinkman.

Sådan gjorde jeg
Skyl ingredienserne – bruger du økologiske råvarer, så behold skrællen på, det er her vitaminerne sidder. Riv gulerødderne, skyl persillen godt og hak den mellemfint eller skær den i strimler. Tør citronen, inden du halverer den og river skallen af den. Pres herefter saften fra og rør den sammen med olivenolie og lidt groftkværnet peber.

Skær æblet i tern. Bland råkosten og revet citronskal sammen i en skål og fordel dressingen herover. Top med hempseeds og grofthakkede mandler. Gulerodsråkosten er serveringsklar. Bon appetit

>> Prøv også opskriften på Gulerodsråkost med quinoa og krydderurter

Tips og Tricks

Det er blevet tid til en råkost fyldt med jern og C-vitamin som komplimenterer hinanden ikke alene i smag med også i næringsværdi, da C-vitamin kan hjælpe med at optage jernet. Så det er en salat, der støtter godt op om eventuel blodmangel. Lad være med at drikke mælk til denne salat, da indtagelse af calcium eller mangan nedsætter optagelsen af jern. Få flere bæredygtige, næringsrige og miljøvenlige opskrifter af Lise Brinkman her på bloggen.