Tags
Betakaroten, Cvitatin, Gulerodsråkost, Inspiration, jern, Lise Brikman, Reform Your Body And Mind
Gulerodsråkost med æble, persille og hempseeds
4 personer
Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body
>> Få opskriften på laksedeller
Det skal du bruge
800 g gulerod, revet
200 g æble, i tern
2 håndfulde hakket persille
Revet citronskal af en økologisk citron
Topping
½ dl hempseeds
½ dl mandler
Dressing
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
En anelse groft peber
Sådan gjorde jeg
Skyl ingredienserne – bruger du økologiske råvarer, så behold skrællen på, det er her vitaminerne primært sidder og hygger sig. Riv gulerødderne, skyl persillen grundigt og hak den mellemfint eller skær den i strimler. Tør citronen, inden river skallen af den. Halver den og pres herefter saften fra og rør den sammen med olivenolie og lidt groftkværnet peber.
Skær æblet i tern. Bland råkosten og revet citronskal sammen i en skål og fordel dressingen herover.
Top med hempseeds og grofthakkede mandler. Gulerodsråkosten er serveringsklar. Bon appetit
>> Prøv også opskriften på Gulerodsråkost med quinoa og krydderurter
Tips og Tricks
Det er blevet tid til en råkost fyldt med jern og C-vitamin som komplimenterer hinanden ikke alene i smag med også i næringsværdi, da C-vitamin kan hjælpe med at optage jernet. Det er en råkost, der støtter godt op om eventuel blodmangel. Udlad at drikke mælk til denne salat, da indtagelse af calcium eller mangan nedsætter optagelsen af jernet. Find flere bæredygtige, næringsrige og miljøvenlige opskrifter af Lise Brinkman her på bloggen.
Energifyldte hilsener Lise

Pingback: Rødbedesalat med ærter, fennikel og blegselleri | Lise Brinkman
Pingback: Jordbærsalat med fennikel og spidskål | Lise Brinkman
Pingback: Thailandsk inspirerede fiskefrikadeller | Lise Brinkman