Tags
Edamammebønner, Foodinspiration, Gulerod, Lise Brinkman, Lise Brinkman Madsen, Olie-eddikedressing med purløg, Purløg, Reform Your Body And Mind, samler på gode smagsoplevelser, Sommersalat, Spidskål
Sommerlige salater er geniale, da de ofte bidrager med farve og utrolig dejlig smag af årstidens frugt og grønt.
Salaterne kan spiser til frokost, aftensmad og kombineres i en uendelighed med alverdens fisk, skaldyr og kylling, uden at det bliver for tungt, at spise en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er den store.
Hvis du forestiller dig at du skal leve af salater i sommermånederne, så er det vigtigt, at huske nogle proteiner fra enten bønner, linser eller kikærter….
Tak fordi du læser med – og god fornøjelse i køkkenet!

Sommersalat med spidskål og gulerod
4 personer
Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body
Det skal du bruge
½ spidskål, fint strimlet
4 store gulerødder i tern
200 g edamammebønner
1 håndfuld spinatblade
>> Prøv også en lækker Jordbærsalat med fennikel
Olie-eddikedressing med purløg
1 del eddike
3 dele jomfruolievenolie
1 spsk. honning, sirup eller sukker
½ dl klippet, skyllet purløg
Meget lidt salt og groftkværnet peber eller citronpeber
Sådan gjorde jeg
Pisk de flydende ingredienser sammen, tilsæt salt, peber og purløg. Lad dressingen stå og trække i en times tid. Den kan også bruges med det samme eller hældes over sommersalaten ½ times før, den skal spises. Der findes mange eddiker. Jeg holder meget af at bruge æblecidereddike eller en balsamicoeddike, fordi de er mere smagfulde end andre eddiker. Den mørke er lidt sødlig, mens den lyse er mere syrlig.
Ønsker dig en god sommer
Kærligst Lise
