Rabarber-jordskokkekompot med æble og kanel
Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body
Det skal du bruge
450 g rabarber, i mindre stykker
400 g jordskokker, i mindre stykker
100 g abrikoser, økologiske
½-1 dl vand
1 æble, i tern
Saften af 1 lime
2 spsk. ingefærsaft
1 spsk. kanel
En lille knivspids salt.
Sådan gjorde jeg
Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Skyl rabarber og skær dem i samme størrelse som jordskokkerne. Varm en gryde op til middel temperatur og kom alle ingredienserne i gryden, på nær al vandet – kom det i, når du oplever, det er nødvendigt. Rør i gryden og læg låg på. Koges ca. 30 minutter under jævnlig omrøring.
Smag til, inden du tager kompotten af varmen til nedkøling.
>> Prøv Lise glutenfrie Rabarbertærte
Hvis du oplever jordskokkerne trænger til at blive most, kan du enten bruge et kartoffelmoshjern, det gjorde jeg. Alternativt en stavblender.
Held og lykke i køkkenet.
Energifyldte hilsener Lise