Tags

, , , , ,

rødbederisotto med kantareller

Rødbederisotto med kantareller

Risotto, som er en traditionel ret, har sin oprindelse fra det nordlige Italien. Her simrer risen længe nok tit at få en rig, lækker og cremet konsistens. I denne ret er risene kogt for sig selv og efterfølgende blandet sammen med de lækre rødbeder, kantareller mv. efterfølgende. Det giver dog fortsat en lækker smag. Prøv en risotto, ikke bare med svampe men med rødbeder og edamamebønner. Fløden er sparet væk og parmesanen er mere en halveret, end når jeg laver en traditionel risotto. Der er god mulighed for at blive sund indefra og ud. Bon appetit og held og lykke i køkkenet

Trænger din krop til at blive løsnet op? 


Af: 
Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

 

Det skal du bruger

400 g rødbede, i små tern

150 g edamamebønner

125 g ris, gerne grove

50 g valnød, groft hakket

1 spsk. revet, økologisk citronskal

½ tsk groftkværnet peber

30 g kantareller, økologisk, opblødet

2 spsk. olivenolie

2 spsk. parmesan

½-1 tsk. havsalt

>> Prøv også rødebedesalat med granatæble

rødbede_risotto

Sådan gjorde jeg

Læg kantarellerne i blød i 30 minutter. Kog risene efter anvisningen. Skræl og skær rødbede i små tern og hak valnødder groft. Kom en spsk. olivenolie i en wok og tilsæt rødbedetern, hakkede valnødder og edamamebønner sammen med revet citronskal. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.

Si eventuelt overskydende vand fra risene og kom dem i wokgryden. Og rør til risene er ligeligt fordelt. Fordel resten af olivenolien over risottoen. Si vandet fra kantarellerne, skyl dem godt og pres vandet fra, eventuelt igennem et rent klæde. Jeg brugte min rene hånd. Fordel kantareller i wokgryden og rør. Læg lå på og lad den simre yderligere 5 minutter.

>> Prøv rødbede med jordskokker, lime og koriander

Fordel 1 spsk. revet parmesanost over risottoen og rør. Anret eventuelt risottoen i to portioner og dys lidt mere parmesan on top og top gerne risottoen med lidt purløg.

En kødløs dag, som fortsat bidrager med god smag og gode proteiner. I den virkelige verden ser maden endda rigtig indbydende ud – svært at lave et rigtig godt madbillede, når rødbedefarven er involveret.

Energifyldte hilsener Lise