Tags

, , , ,

Rødbedesalat toppet med granatæble
4 personer

Af: ©Lise Brinkman. Billede: ©Reform Your Body

Det skal du bruge
1 kg rødbede

6 stængler blegselleri

½ fennikel

½ dl olivenolie

1 spsk spidskommen

1-1½ tsk Himalayasalt

1-1½ tsk groftkværnet peber

2 håndfulde koriander

Kernerne fra et Granatæble

Prøv også >> Rødbedesalat med Granatæble og timian

Sådan gjorde jeg
Ordn grøntsagerne, skræl, skyl og fjern eventuelle blade. Skær Rødbederne i tern – smid dem i en wok sammen med olivenolie og spidskommen ved mellemtemperatur. Kom Låg på wokken og skær fennikel og blegselleri i mindre skiver. Når rødbederne har fået 10 minutter tilsætte de resterende ingredienser. Rør i grøntsagerne og læg låget på igen. Simrer yderligere 20 minutter under låg og jævnlig omrøring. Ordn granatæblet. Rul det på et skærebræt, halver det og fjern kernerne. Skyl eventuelt kernerne i en skål vand, så du fjerner eventuelt overskud af smulder fra frugtvæggen. Smag til med salt og peber.  

Toppes med koriander og granatæblekerner ved servering.

En salat der passer godt til kylling, kalkun, fisk eller vegetariske lette retter.