Tags

, , , ,

Da jeg læste til Human Ernæring, var jeg med i et forskningsforsøg, som blevet lavet på Institut for Idræt, som det hed den gang. Jeg var kontrolperson i Forskningsprojektet, hvor folk skulle reducere vægten enten via kosten alene eller gennem kost og motion eller motion alene.

Jeg var som nævnt med i forsøget som kontrolperson, da jeg ikke skulle tabe mig, men blot øge mit fysiske aktivitetsniveau. Ønsket var at finde ud af hvordan reagerer metabolismen (de kemiske processer i kroppen, der omsætter vand, mad og andre materialer til stoffer, som kroppen har brug for, for at kunne fungere) hos en person, som skal holde vægten stabil og øge aktivitetsniveauet sidestillet med de andre, som skulle reducere vægten.

Ud over at holde vægten stabil skulle jeg dyrke ½ times motion dagligt – to af ugens dage skulle jeg øge intensiteten, jeg skulle følge en kostplan, hvor jeg havde ytret ønsket om, at der også skulle være plads til min søde tand. Min kære, sjove og motiverende studiekammerat gjorde plads til 2 eller også var det 3 Ferrero Rocher hver eneste dag. Ejjjj hvor var det godt. Det er sjældent jeg køber dem i dag – men forleden fik jeg genopfrisket mine smagsløg, da jeg var ved at udvikle en NY snack. Den ændrede kurs undervejs, da jeg pludselig stod med en daddelmasse, som smagte næsten lige som Ferrero Rocher – Det kunne jeg simpelthen ikke stå for, så jeg fortsatte i den retning, mine smagsløg fortalte mig, jeg skulle, og jeg glemte alt om de andre opmålte ingredienser. Opskriften sidder lige til højrebenet – eller lige i skabet – så jeg bliver nødt til at dele den med dig, som også samler på gode smagsoplevelser.

Vær opmærksom på, at konsistensen afviger lidt. Særligt hvis du fravælger at overtrække dem med mørk chokolade. Lige meget hvilken udgave du vælger nedenfor, så er smagen virkelig god, I Promise (-;

Ferrero dadelkugler - et lækkert og sundt alternativ til en sund snack (!)
Ferrero dadelkugler – et lækkert og sundt alternativ til en sund snack (!)

Ferrero dadelkugler
30 kugler

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Det skal du bruge

200 g dadler, friske u/sten

100 g hasselnødder, blancherede og tørristede

1 stor spsk Peanutbutter

2 spsk kakaopulver

30 hele ristede og afskallede hasselnødder eller som nævnt ovenfor

Evt. overtrækkes med mørk chokolade

Prøv også >> Rødbedesalat toppet med granatæble

Sådan gjorde jeg 
Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og blend, til du har ensartet mellemfin eller grofthakket masse. 

Kom daddelmassen, tildækket, i køleskab i times tid. Tril derefter Ferrero daddelkugler i 10 – 12 gram passende størrelse. De kan sagtens trilles endnu mindre og blot være en lækker hapser. Kom eventuel en hel nød i midten, hvis du lyster og er frisk på arbejdet der ligger heri. Det er en sjov ting at lege med – men de smager også godt uden.

Fordel daddelkuglerne på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet 1 times tid.  Herefter er de serveringsklar. Vælger du at overtrække daddelkuglerne, smelt da chokoladen over vandbad. 

Vend kuglerne i chokoladen, tag dem op med en ske, så det meste af den overskydende chokolade bliver i skålen. Læg dem på bagepapiret igen og sæt dem i køleskabet en times tid. Herefter er de serveringsklar. 

Stress, ondskabens øjne – Læs hvorfor det er vigtigt at sadle om (!)

Tips & Tricks
Hvis du vælger at overtrække “Ferrero dedddelkugler” med chokolade, så skal det gå hurtigt, da daddelmassen er meget blød og lækker i sin konsistens.

Opbevares i lufttæt boks på køl. 

…Et sundere alternativ til Ferrero Rocher. En lækker snack til en særlig lejlighed – I just love it.

Bon appetit – god energi fra Lise

Trivsels Yoga en kombination af Holistisk Yoga, Medicinsk Yoga, Mindfulness og læring om krop, sjæl og sind.