Tags

, , , , ,

Rødbedesalat med ærter, fennikel og blegselleri – af Lise Brinkman Maden

Rødbedesalat med ærter, fennikel og blegselleri

4 personer

Af: ©Lise Brinkman. Billede: ©Reform Your Body

Det skal du bruge

700 g rødbeder, i tern

200 g ærter, øko

150 g fennikel, i tern (½ rod)

100 g blegselleri, i skiver

75 g valnødder eller pistaciekerner

3 spsk olivenolie

Skallen af en revet, skyllet økologisk citron

1-2 spsk spidskommen

2 tsk Himalayasalt

2 tsk groftkværnet peber

Prøv også opskriften på >> Gulerodsråkost med æble, persille og hempseeds

Sådan gjorde jeg
Ordn grøntsagerne og skær rødbeder i mindre tern, halver fennikel, skær stok og blomst fra på den ene halvdel og skær den i fire stængler og herefter i skiver. Fjern blade på blegselleristænglerne og skær dem i skiver.

Kom olivenolie i en wok – tilsæt førnævnte ordnede grøntsager. Krydr med spidskommen, salt og peber og læg låg på. Lad det simre i 10 minutter.

Tag ærterne op af fryseren. Skyl citron, tør den og riv den fint. Hak endeligt valnødderne mellemgroft. Når de 10 minutter er gået tilsættes de resterende ingredienser – vend i rødbedesalaten. Læg låg på gryden og lad det hele simre 20 min. mere ved middel varme. Smag rødbedesalaten til inden servering.

Passer godt til gode grin, kylling, okse, lam og gris – du kan selvfølgelig også spise rødbedesalaten til Quinoabøf med tang og spinat. En dejlig velsmagende vinter salat!

Tips & Tricks
Skift eksempelvis valnød ud med usaltede pistaciekerner.

Mangler I kontor YOGA I jeres virksomhed – Læs mere her

Rødbedesalat med ærter, fennikel og blegselleri – af Lise Brinkman Maden