tomatsuppe med kikærter_lise brinkman

Tomatsuppe med kikærter

2 personer

Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut, underviser og instruktør.

Billede: ©KMS – må naturligvis gerne deles via de sociale medier.

Fascial Training, Balance and Stretch – WORKSHOP


Det skal du bruge

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg, revet

3 dl hakkede flåede tomater

2 – 2½ dl kikærter, kogte

1 dl vand

1 spsk. grøntsagsbouillon eller hønsebouillon

4 gulerødder i skiver eller tern

4 forårsløg, i små skiver

1 tsk. salt

1 tsk. groftkværnet peber

>> Få opskriften på en Thaiinspireret suppen 

Sådan gjorde jeg
Satte kikærterne i blød i 12 timer, skyllede dem og kogte dem efter anvisning sammen med 5-8 peberkorn. Jeg koger gerne en pose ad gangen, da jeg så har til at tilberede Hummus og en pose kogte kikærter til fryseren.

Riv hvidløgene og svits dem sammen med kikærterne i olie, et par minutter, ved middeltemperatur. Herefter tilsættes hakkede, flåede tomater, grøntsagsbouillon, gulerødder. Kog tomatsuppen i ca. 10 minutter, afhængig af størrelsen på gulerødderne. Tilsæt forårsløg og kog yderligere 4 minutter. Smag til med salt og peber. Evt. et strejf af cayennepeber.

Serveres med groft brød eller uden.

>>Få opskriften på Kartoffelsuppe med persille og hvidløg

Vil du gerne med ud af slankehelvedet og have inspiration til en sundere livsstil, så kan du købe Lises seneste kogebog ‘Livsstilmysteriet – vink farvel til slankehelvedet’ her.

Tips og Tricks
Du kan bruge mange andre former for vegetabilske produkter i tomatsuppen. Jeg brugte kikærter, fordi jeg synes, de har en god konsistens, fylde, smag og farve i denne suppe. Røde linser vil jeg dog ikke anbefale, medmindre du blender suppen inden servering. Bon appetit.

>> Få opskriften på rødbedekrebinetter med quinoa

En lækker, varm, stærk og mættende kødløs suppe, som er hurtig at tilberede. Jeg synes Tomatsuppen er genial også til at gennem til dagen derpå eller fryse den ned til senere brug. Jeg ville ikke tøve med at servere dem. God fornøjelse i køkkenet og Bon appetit! @Lise Brinkman