Tags

, , , , ,

Hummus er en meget lækker spise – Den kan spises til det meste og er ganske sund.
Denne opskrift er piftet op med spinat for at gøre den farverig og få den til at peake opad på sundhedsbarometret.

Spinat indeholder vitaminerne A, C, E, K og de fleste af B-vitaminerne. Spinatbladene har mange gode egenskaber – de hjælper bl.a. din krop med at vedligeholde dine muskler, din hud og øjne. Derud over hjælper de med vedligeholde de røde blodlegemer og Immunforsvaret. Det giver god mening at spise spinathummus med olie og tahini, da fedt, så du optager de fedtopløselige A, E og K C-vitaminer.

Kikærter indeholder 20 % protein, 40 % kulhydrater og ca. 12 % fibre, meget lysin, vitamin B1, B6 og folsyre. Ærterne indeholder desuden meget magnesium, jern og zink.

Prøv spinathummus før din nabo 😉

Bon appetit (!)

Hummus med spinat og pistaciekerner
(4 personer)

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Det skal du bruge

250 gram kogte kikærter – svarer nogenlunde til en dåse drænede kogte kikærter

100 gram frisk spinat

50 g pistaciekerner, usaltede,g

1 spiseskefulde tahini

Skrællen af 1 øko. citron, skyllet og revet

Saften af en øko citron

½ dl øko olivenolie

½ dl vand

1-2 fed hvidløg

½ tsk spidskommen

½ -1 tsk Himalayasalt

1 tsk. groftkværnet peber

Sådan gjorde jeg

Iblødsætning af kikærterne efter anvisning – Trækker ca. 12 timer. Koges ca. 35 min. med 5-7 peberkorn – HUSK at skumme kikærterne af i starten. Køles ned efter kogning og vandet sies fra.

Spinaten skylles grundigt – selv om spinatblade i dag er skyllet og efterfølgende tørret og pakket hermetisk.

>>Prøv opskriften på Spidskålssalat med æble og grønkål

Skyl citronen og riv skrællen og pres saften fra.

Smid alle ingredienserne i en foodprocessor – køres til du har din foretrukne konsistens – cremet eller lidt tykkere og måske endda grovere tekstur.

>> Prøv Lises opskrift på Kimchi

Smages til med krydderier inkl. salt og peber.

Opbevares på køl i 5-6 dage.

Kan spises til dine grøntsagssnack, til fisk, som pålæg til madpakken eller eksempelvis til tapas for at peppe den op farvemæssigt med et strejf af velsmag og sundhed.

Tips og Tricks
Hummus kan fryses ned og tages op til senere brug.

Ønsker dig held og lykke i køkkenet.

Kærligst Lise

Træn i det fri starter den 31/3