Tags

, , , , ,

Hummus med kommen af Lise Brinkman

Hummus med kommen

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body


Det skal du bruge

200 g kikærter

2 soltørrende tomater

½ dl olivenolie, koldpresset eller Oil of Life

1/2 spsk tahini

1 spsk hel kommen

1½ dl vand

2 tsk Himalaya salt

1 tsk kværnet peber

Vil du inderligt gerne UD af CORONA BOBLEN – genskabe en balanceret hverdag i en bevægelig og stærk krop. Være sammen med andre imens du får en masse viden og praktiske redskaber til at forkæle dit bindevæv samt din krop og sjæl? Så tag til Lises Bindevævs Workshop i Vanløse – eller begynd på Pilates ONLINE On-Demand hjemme i trygge rammer.

Sådan gjorde jeg

Læg kikærterne i blød i rigeligt vand, tildækket, i mindst 12 timer. Skyl dem grundigt efter iblødsætning. Kog kikærterne ca. 35 minutter, tildækket med vand, tilsat 5 peberkorn.


Skum vandet de første 5 min. af kogningen. Hummus er miljøvenligt, nemt, billigt og hurtigt pålæg, som (næsten) laver sig selv.

Si vandet fra kikærter og sorte peberkorn – afkøles lidt inden videre brug. Kom kikærterne i en foodprocessor. Tilsæt vand, soltørrede tomater, kommen, tahini, salt og peber – blend til hummussen har en cremet konsistens. Som det allersidste hælder du olivenolie eller Oil of Life i og blender, til du har en endnu mere lækker cremet kommenhummus – smag den til inden servering. HUSK vi har ikke alle ens smagsløg.

Hummus med dild af Lise Brinkman

Prøv også en Dild Hummus sammen med gulerodsstave, Grovtrekanter med spinat, Lises sprøde knækbrød eller Rugbrødstrekanter

Tips og tricks
Frys eventuelt overskydende kikærter ned i mindre portioner og brug dem som snack, i salat, i en gryderet/wokgryde, til en portion hummus når du har lyst til det. Vil du hellere tilberede en stor portion hummus med det samme så tøv ikke, det kan også fryses ned i mindre portioner.

Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS

Kærlige og bevægelige hilsener fra Lise

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på sunde snack, der er hjemmelavet fra bunden. Hummus med kommen smager lækkert til eksempelvis til frokost, i salaten, på brødet eller sammen med grøntsager og rodfrugter.”
Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Reform Your Body