Tags

, , ,

Squashbøf med quinoa af Lise Brinkman

6-8 personer

 Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Det skal du bruge

2 stk squash, revet

3 dl hvid, kogt quinoa

2 æg, str. M

2 dl vand

4 fed hvidløg, revet

2 spsk. revet parmesan

2 spsk. revet økologisk citronskal

Et drys cayennepeber

3 spsk olivenolie

1 dl hakket purløg

2 spsk loppefrøskaller, jeg bruger den grove.

1 dl mælk eller vand fra hanen

100-150 g havregryn, evt. glutenfri

½ – 1 dl fuldkornsrismel (grahamsmel)

Sådan gjorde jeg

Kog Quinoa efter anvisning og køl dem lidt ned inden brug.

Riv squashene groft, hvidløg fint og citronskallen fint.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

Lad Plantefarsen hvile en halv times tid og vurdér derefter konsistensen. Hvis farsen er for lind, så tilsæt flere havregryn og evt. mel. Hvis den er for fast, så rør mere væske i.

Bliver farsen for lind er den svær at håndtere.

Form 10-14 bøffer med en ske (en skefuld) og placer den på panden og glat ud til den størrelse du ønsker.

Du kan vælge at bage bøfferne i ovnen eller på en pande. Hvis de skal bages, så sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pensl overfladen med lidt olivenolie.

Bag bøfferne i en 200 grader varm varmluft ovn ca. 10 minutter. Vend dem og bag dem 10-15 minutter mere, så de får en smuk gylden overflade.

Serveres eventuelt sammen med en >> Gulerodsråkost med quinoa og krydderurter

Steger du bøfferne på en pande, så lad panden være lidt over middelvarm, tilsæt olie, sæt squashbøfferne på panden og skru lidt. Steg dem møre og let gyldne på begge sider.

Bøfferne kan serveres med lækre svampe eller kantareller og nogle søde kartofler.

Ønsker du at være mere bevægelig og smertefri – så tag med på næste Bindevævsworkshop, som mere end 350 idrætsglade mennesker allerede har gjort.

Jeg stegte squashbøfferne på panden ca. 6 min. på hver side.