Tags

, ,


Kimchi Pasta

6 g hvidløg, økologisk

6 g frisk ingefær, økologisk

1 knivspids cayennepeber

1 spsk spidskommen

½ tsk fiskesauce

1 spsk. æblecider eller Kampuchea

½ spsk vand

Salt Lage af :

1/2 dl 5 % lagereddike, økologisk

50 g fint salt

1 liter kogende vand

Kimchi

900 g hvidkål eller 500 g spidskål

200 g gulerødder, øko, revet

200 g persillerod, øko, revet

100 g forårsløg, skåret i tynde ringe

20 g havsalt uden jod

25 g kimchisauce

Få inspiration til en stærk og elastisk bækkenbund den 5. april – underviser Lise Brinkman

Sådan gjorde jeg

Salt Lage

Du sætter revet /skåret spidskål i saltlage i 12 timer inden selve processen med kimchi starter. Bland salt og kogende vand sammen. Lad det køle ned til stuetemperatur, hvorefter spidskålen placeres i en stor skål og salt lagen hældes over.

Til en stort økologisk spidskål brugte jeg 100 g fint salt og 2 liter kogende vand. 50 g salt til 1 liter vand. Fjern de yderste blade af spidskålen – anvendes som “låg” senere.

Brug evt. en tallerken eller grydelåg til, at holde spidskålen under saltlagen.

Når spidskålen har stået i 12 timer, tages den op, og skylles grundigt i vand.

Kimchi Pasta

Kom alle ingredienser på nær vand i en mini hakker eller blender. Blend det og tilsæt vandet lidt ad gangen. Såfremt pastaen virker, tør tilsættes mere vand.

>> Få opskriften på squashbøf

Grøntsagerne
Skær stokken af spidskålen. Resten skæres på langs i fire dele, som skæres i tynde strimler (Bruger du hvidkål skæres bladende tynde stykker af 1 x 3 cm).

Rens forårsløgene og skær dem i skiver.

Gulerødderne skylles og renses med en skuresvamp. Riv dem med skrællen på, da man ønsker at bibeholder grøntsagernes naturlige bakterier.

ONLINE Pilates med Lise Brinkman

Skræl persillerødderne og riv dem – synes de kan tåle at blive skrællet, da de godt kan være lidt fedtede i konsistens.

Du kan evt. veje grøntsagerne af for at se om der skal tilføjes mere.

Hæld alle tingene i en stor skål. Massér kimchi-pastaen og havsaltet, godt, ind i grøntsagerne. Bliv med ved med, at massere i 5 minutter eller mere, indtil det afgiver sin væde.

Kimchi blandingen kommes nu på patentglas, og væden fordeles i glassene. Gør plads til 4 cm luft op til glassets låg.

Fold de store yderste blade af spidskålen, som lægges ovenpå kimchien. Tryk dem ned under væsken.

Stil glassene et ved en temperatur mellem18 – 20 grader i 4 – 7 dage.

Åbn låget på glasset/ene et par  gange om dagen for at frigive trykket der dannes af fermenteringen.

Når der er gået 4 dage, smager du kimchien til. Når der er gået max 7 dage bør den være færdig.

Tip & Tricks
Stil kimchien på køl og husk låg og rent tagtøj hver gang du tager en portion. Kimchien kan f.eks. serveres til Rugbrødsmadder, ris- og nudelretter, simreretter, kan anvendes i asiatiske grøntsager, fisk, kylling, and og meget meget andet.

Kimchi

Ønsker dig held og lykke i køkkenet
Kærligst Lise