Vi har brug for noget at varme os på i de kolde måneder – denne thai-inspirerende græskarsuppe den “tænder” en naturlig varme i kroppen – den breder ganske enkelt varme i kroppen. På billedet er den toppet med koriander – den kan også toppes med squashchips – en opskrift fra Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet.

Thaiinspireret græskarsuppe af Lise Brinkman

4 pers.

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body


Ingredienser

500 g kød fra et græskar, hokkaido, skræl- og kernefri

2 porretoppe, strimlet

1 fed hvidløg, revet

3 stængler citrongræs, i mindre ringe

1/2 rød chili, i små tern

1 spsk frisk, revet ingefær

2 spsk olivenolie

6 dl grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk

salt og peber

Topping

1 squash, ristet i ovnen

Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet af Lise Brinkman Madsen

Tilbehør Frisk koriander og kernebrød

Sådan gjorde jeg
Skær græskarkødet i mindre tern, Skyl og skær porretoppene i strimler. Skær top og bund af citrongræs, fjern det yderste blad og mas/bank stænglerne. Halver chilien, og halver den, fjern kerner fra huset og hak chilien fint. 

Varm en gryde med olie op til middelvarme og svits porrestrimlerne. Tilsæt græskarstykkerne, revet hvidløg uden skal, citrongræs, revet, presset ingefærsaft og hakket chili. Svitses et enkelt minut.

Udhul græskarret og vend det om og skær skrællen af. Skær derefter i skiver og til sidst i tern.

Nu hælder du grøntsagsbouillon i gryden og lader suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. Tjek op på, om græskarkødet er mørt – er det ikke tilfældet, så lad suppen simre 5 min. mere under låg.

Suppen skal nu blendes. Sæt gryden i vasken og blend den, til den er ensartet i sin konsistens. Nu sætter du gryden tilbage – så suppen kan forsætte med at simre ved svag varme. Tilsæt kokosmælk og lad den koge med i ca. 5 minutter. Nu er det tid til at smage suppen til med salt og peber. 

Stængler citrongræs, i mindre ringe samt porretoppe i skiver.

Skyl squash og skær den i ultratynde skiver – måske har du et redskab, der kan hjælpe dig i den proces? Læg de ultratynde squashskiver på en bageplade beklædt med bagepapir – spray evt. lidt olie over dem, ganske lidt og drys, med en rolig hånd, Himalayasalt herover og bag dem i ovnen ved 150 grader til de gyldne og sprøde.

Server græskarsuppen med Squashchips, eventuel creme fraiche og koriander. Et lækkert grovbrød vil være at foretrække. Du kan eventuel bruge denne opskrift på grovbrød

Tip & Tricks

Squash er på mange måder en lidt kedelig grøntsag, da den er ret så neutral i sin smag. Nogle gange er den endda lidt bitter. Den kan heldigvis anvendes på utallige måder – når først vi får øjnene op for det. Squash er lækre i ratatouille – da de bidrager med en god konsistens og smag – få opskriften her

Bon appetit (!)

Energifyldte hilsener

Kærligst Lise

Online pilates hver tirsdag kl. 8.30 og torsdag kl. 7.30 – alle kan være med (!)