Tags

, ,

Mere spidskål – Spidskål har vundet danskernes hjerter. Nu fås de både økologiske og konventionelt dyrket. De har et højt indhold af C og K vitamin samt flere af B-vitaminerne inklusive folat. Disse partnerskaber styrker dit immunforsvar, dine knogler, røde blodceller, hud samt DNA. Desuden hjælper k vitamin dine eventuelle sår med at hele og din krop med at omdanne maden til energi. Spinatbladene har samme egenskaber – dog i selskab med E-vitamin, og det giver god mening at spise spinat sammen med lidt fedt, så du optager de fedtopløselige A, E og K C-vitaminer.

What´s not to like?

…Mere spidskål "flødestuvet spidskålskålssalat" af Lise Brinkman Madsen. En "varm salat" til efteråret Ønsker dig en skønne weekend... Kærligst Lise
”Flødestuvet spidskål med spinat” af Lise Brinkman Madsen

”Flødestuvet spidskål med spinat”

Personer 4

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

Det skal du bruge

¼ spidskål, strimlet

6 gulerødder, øko, i tern

4 stængler blegselleri, i skiver

2 spsk. olivenolie

3 håndfulde spinatblade

Skrællen af en skyllet, økologisk citron

Saften af en økologisk citron

4½ dl fløde eller mandelfløde – alternativt, havremælk

½ spsk. spidskommen

2 tsk citronpeber

1 knivspids cayennepeber

2 tsk Himalayasalt

Bliv bevægelig og smertefri – Bindevævsworkshop lørdag den 26. februar 2022

Sådan gjorde jeg
Skyl grøntsagerne. Fjern eventuelt det yderste blad på spidskålen – skær det i kvarte stykker og skær stokken fra. Herefter skæres spidskålen i passende strimler for dig. Personligt kan jeg godt lide dem tynde. Skær enderne af gulerødderne. Halver derefter guleroden og skær den på langs i tre lige store stave. Derefter skæres de i tern. Fjern blade fra bladsellerien og skær enderne fra. Skæres i ca. 1 cm stykke skiver.

Tag en Wok eller en storteringspande og sæt den på middelvarme. Fordel olien heri og kom alle grøntsager, vasket revet citronskal og saft samt krydderier i. Rør i grøntsagerne ca. 1 min. Tilsæt fløde og rør så grøntsagerne fordeler sig. Nu simrer flødestuvet spidskål under låg i ca. 20 min.

Smages til med salt og eventuelt groftkværnet peber – det gjorde jeg, elsker peber!

Nu vender du skyllede spinatblade i stuvningen. Har du anvendt havremælk, så husk at jævne til passede konsistens, inden du tilsætter spinatbladene.

Nu er flødestuvet spidskål klar til servering.

Serveres eventuelt til quinoakrebinetter, kylling eller fisk.

>> Prøv også ´Farvestrålende spidskålssalat´.

Ønsker dig held og lykke i køkkenet

Kærligst Lise

Foden, kroppens fundament – næste workshop den 20. januar efterfulgte af en workshop 5. april 2022