…Spidskål har vundet danskernes hjerter. Nu fås de både økologiske og konventionelt dyrket. De har et højt indhold af C og K vitamin samt flere af B-vitaminerne inklusive folat. Disse partnerskaber styrker dit immunforsvar, dine knogler, røde blodceller, hud samt DNA. Desuden hjælper k vitamin dine eventuelle sår med at hele og din krop med at omdanne maden til energi. Granatæblerne har samme egenskaber, og disse har endda så stort et indhold C-vitamin, at de i dag kaldes Superfood. Pæren er en efterårsfrugt, som også er en god kilde til C-vitamin samt E-vitamin, altså kraftfulde antioxidanter og essentielle næringsstoffer.
What´s not to like?

Farvestrålende spidskålssalat
Personer 4
Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body
Det skal du bruge
¼ spidskål, i fine strimler
1 stor pære i tern eller 2 små.
250 g granatæblekerner
3 forårsløg, i tynde skiver
40 g hasselnødder, blancherede og tørristede
½ dl olie-eddike-dressing med granatæble

Sådan gjorde jeg
Skyl spidskålen og striml den i tynde skiver. Vend olie-eddikedressingen heri kort inden servering. Orden da forårsløg, bær og frugt og vend det i salaten, husk at gemme lidt til at toppe salaten, så den tager sig godt ud. Afslutningsvis toppes med hakkede hasselnødder.
God fornøjelse i køkkenet og Bon appetit
Kærligst Lise

Pingback: ”Flødestuvet spidskål med spinat” | Lise Brinkman