Tags

, , , , , , ,

Efteråret har meldt sin ankomst, og det sammen har grønkålen. Grønkål er en sjov størrelse. Personligt elsker jeg grønkål når den er blandet sammen med andre fødevarer, som komplimenterer hinanden. I denne opskrift får grønkålen selskab af æblet, som er syrligt og indeholder en hulens masse C-vitamin, som rent kemisk hjælper Jernet med at bliver optaget. Avokadoen kigger også fordi og selv om den EJ er klimavenlig, så smager den cremede, grønne frugt helt vidunderligt. Avokadoen indeholder næsten en eksplosion af sunde ting. Bl.a. Carontenoider, som gør en masse godt for kroppen. Den grønne frugt indeholder også store mængder af D-vitamin, et vigtigt vitamin for sunde knogler og muskler.

Den er ligeledes en væsentlig kilde til C-vitamin, der virker som en antioxidant – vi skal huske på at antioxidanter er med til at forebygge alverden trælse sygdomme samt hukommelsestab og aldringsprocesser.

Det er værd at HUSKE at fødevarer med kalk nedsætter optagelsen af jern. Det er bl.a. derfor det er uhensigtsmæssigt at drikke mælk til aftensmaden, hvor de fleste danskere typisk spiser kød, som indeholder meget jern. Frugt og andre C-vitaminholdige fødevarer fremmer derimod optaget af Jern og så smager frugt desuden RIGTIG godt.

So here we go – en jernholdig let optagelig spidskålssalat, som er en proaktiv medspiller jf. immunforsvaret, muskler, nerver og det kognitive og nervesystemet (-;


Jernholdig spidskålssalat

4 Personer

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

Det skal du bruge

350 g spidskål, i fine strimler

2 håndfulde grønkål, hakket

1 æble, øko, i tern

1 avokado, i tern

1/2 dl olie-eddike-dressing

40 g saltede mandler, hakkede eller almindelige

Olie-eddike-dressing med granatæble

1/4 dl granatæble eddike

3/4 dl olivenolien

1/4 tsk. sennepspulver (kan undlades)

2 spsk. honning

en anelse salt og peber

Pisk olie-eddikedressingen sammen og smag til med salt og peber.

Sådan gjorde jeg

Skyl spidskålen og skær den i tynde skiver. Vend olie-eddikedressingen heri kort inden servering. Orden æblet – Fjern kernehuset og skær æblet i skiver, herefter i tern. Halvér avokadoen, fjern stenen. Skær skiver på langs og på tværs helt ned til skrællen. Tag herefter en ske og ”grav avokadokødet fri” fra skrællen og fordel ternene over salaten, når spidskålssalaten er vendt sammen med dressing, grønkål og æbletern.

OBS: Avokadoternene skal vendes forsigtigt i eller lægges lagvis så ternene ikke bliver til mos. Afslutningsvis toppes med mandler.

God fornøjelse i køkkenet – bon appetit

Kærligst Lise