Tags
fetaost, Lise Brinkman, Lise Brinkman Madsen, Reform your body, samler på gode smagsoplevelser, Sol, Sommer, Sommersalat, Spidskål, spinatblade, strandmad, Vandmelon
Vandmelon hører sig sommeren til. Vandmelon er en af de mest kendte, eksotiske frugter i Danmark. Et friskt og væske fyldt indspark på en dejlig sommerdag. Vandmelon kan også bruges i salaten. Vil dog stærkt anbefale, at salat med vandmelon bliver blandet sammen så tæt på serveringstidspunktet som muligt, da vandmelon er utrolig vandholdigt. Det betyder også, at vandmelon indeholder meget lidt energi – 30 kcal per 100 gram.
Du vil ikke fortryde at lave denne lækre, farverige salat – rigtig god fornøjelse i køkkenet!
Tak fordi du læser med – lader dig inspirere!
Bon appetit Lise

Sommersalat med vandmelon
4-6 personer
Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body
Det skal du bruge
4 håndfulde spinatblade, skyllede
400 g vandmelon i tern
¼ spidskål i strimler
80 g fetaost i tern eller smuldrefeta
40 gram pistaciekerner, usaltede, hakkede
Evt. et drys citrontimian
Balsamico-dressing:
½ dl hvid balsamico
½ dl god jomfruolivenolie
1 tsk honning
Groftkværnet peber
En anelse salt
>> Prøv Lises Krydrede fiskefrikadeller til din ´Sommersalat med vandmelon´
Kom iskiassmerterne til livs via denne GRATIS video
Sådan gjorde jeg
Dræn fetaosten. Skyl spidskålen og del den i en kvart. Skær spidskålet i tyndestrimler. Skyl salatbladene.
Skær vandmelonen i 2 CM tykke skiver. Skær kanten fra – skær den derefter i tern ca. 2×2 cm.
Fordel sommersalat med vandmelon på et fad, lagvis og afslut med fetaost. Top med hakkede pistaciekerner. Evt. et drys skyllet citrontimian.
Pisk balsamico-dressingen sammen. Fordel den over salaten inden servering. Eller kom den i en lille bøtte med låg og lad folk komme den mængde dressing på, de ønsker.
>>Prøv også Spidskål med tzatziki til en græsk inspireret aftensmad.
Bon appetit og god sommer!
Kærligst Lise
