Tags

, , , , , ,

Asparges er en forårs-favorit! Har du ikke allerede sat tænderne i de lækre hvide eller grønne lækkerbiskener, så er det ved at være på tide – sæsonen slutter sidst i juni.

Jeg havde æren af at smage friske asparges direkte fra haven forleden dag – så saftige, sprøde og velsmagende de var. Tror godt vi kan blive enige om, at lange sprøde stængler smager skønt – Asparges er tilmed sunde på grund af deres høje indhold af kostfibre, B-vitamin, folat og mineralet kalium.

What´s not to like… Prøv derfor salaten nedenfor

Spidskålssalat med asparges, blåbær og marinerede kikærter af Lise Brinkman - Salaten er velegnet til madpakken, til aftenmaden eller som tilbehør til en god gang Tapas.  Bon appetit og god energi herfra!
Spidskålssalat med asparges, blåbær og marinerede kikærter

Spidskålssalat med asparges, blåbær og marinerede kikærter

4 personer

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

Det skal du bruge

½ spidskål, i tynde strimler

12 stk asparges, i mindre stykker

4 dl blåbær

2 spsk hempseeds

2 spsk sennepsdressing med citron

—–

4 dl kogte kikærter

1 dl græskarkerner

1 spsk Tamari soja sauce / Sojasauce

1 spsk olivenolie

Groftkværnet peber

>> Mere inspiration – køb Lises tredje livsstils- og kogebog Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet

Sådan gjorde jeg
Sæt kikærterne i blød i 12 timer, husk at skylle dem godt efter iblødsætning. Du kan også vælge at bruge konserverede kikærter på dåse, de er klar til brug – skyl også dem godt inden brug.

Vælger du at bruge tørrede iblødsatte kikærter, så kog kikærterne efter anvisning på posen ca. 25. minutter. Si vandet fra og skyl kikærterne og lad dem afdryppe. Svits kikærterne ved middel temperatur i olie og Tamari på en pande i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring og lad dem køle ned. Du kan også bage dem i ovnen ved 150 °C i ca. 5-10 minutter.

>> Prøv også Rødbedesalat med jordskokker, lime og koriander


Skyl grøntsager og bær. Skær spidskålen i strimler og skær asparges i mindre stykker. Anrettes på fad/tallerken eller i en skål lagvis, når kikærterne er kølet ned og klar til brug – Således at spidskålssalaten fordeler sig jævnt – og ingen bliver snydt for eksempelvis blåbær eller asparges (-; Fordel senneps olie-eddikedressingen herover og top salaten med hempseeds og eventuel klippet skyllet purløg.

Salaten passer godt til alle former for kød og er velegnet til en grøn dag på menukortet, så der kommer lidt ekstra mæthed og proteiner i spil.

>> En lille lækkerbisken – Brownie, ingen tilsat sukker

Årstidens frugt og grønt er bare de bedste – fyldt med kærlighed til kroppen. Denne salat, kan bruges som aftenens salat – som måltidspakke/madpakke eller som en lækker salat til eksempelvis tapas.

Bon appetit og god fornøjelse i køkkenet

Energifyldte hilsener Lise