Tags

, , , , ,

Kålsalat kan for nogle godt virke kedelig eller meget Bitter. Spidskål er knap så bitter som eksempelvis hvidkål, rødkål og savojkål efter min smag. Opskriften på denne ´Spidskålssalat med Tzatziki´ omfavner bitterheden – da jeg tilføjer en af mine yndlingsspiser som barn/ung. Jeg er sikker på du vil elske den, hvad end du tilbereder den med en “ordinær” tzatziki eller olie-eddikedressingen, som er nævnt længere nede i Tips og Tricks.

Spidskålssalat med Tzatziki af Lise Brinkman Madsen

Spidskålssalat med Tzatziki

4 personer

Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

Det skal du bruge

½ spidskål
1 dl mandler, ristede og hakkede
1 dl granatæblekerner
½ dl tørrede tranebær
1 portion tzatziki
1 håndfuld frisk hakket bredbladet persille

Tzatziki
2 dl græsk yoghurt 10%

Skallen af ½ citron, øko
saft af ½ citron, øko
1-3 bagte, hakkede hvidløg eller 1 stort knust/revet
Himalaya salt
Groftkværnet peber

>> Få fingrene i Quinoabøf med ærter og tang

Sådan gjorde jeg

Snit spidskål i semi-tynde strimler enten i en foodprocessor eller med en skarp kniv. 

Rist mandlerne på en mellemvarm, tør pande, til de bliver fine gyldne. Lad dem køle af og hak dem groft i en minihakker eller med en skarp kniv.

Rør dressingen sammen af Græsk yoghurt, hvidløg rå eller bagt, citronskal – og saft. Smag til med salt og peber. Det er muligt at bruge Cremefraiche 38% eller et vegansk produkt frem for græsk yoghurt.

Har du ømme muskler og stramt bindevæv? Så tag med på næste Bindevævsworkshop i Vanløse – hvor du får redskaber til at komme problematikken til livs.

Vend strimlet spidskål i dressingen – en ren hånd gør arbejdet bedst, skrev hende der er uddannet i køkkenbranchen (-; Vend til dressingen er ligeligt fordelt. Vend halvdelen af granatæblekernerne og de tørrede tranebær heri.

Anret salaten på et fad og pynt med de sidste granatæblekerner, tranebær, hakkede ristede mandler samt groft hakket bredbladet persille.

En lækker salat til lammedeller, kylling og en god bøf.

Bon appetit…

>>Prøv også Rødbedesalat toppet med granatæble

Tips & Trick
Du kan også lave en olie eddikedressing og vende spidskålen i – anvende sammen ingredienser
1 spsk æbleeddike, 3 spsk olivenolie, ½ fed revet hvidløg eller 2 bagte, hakkede, ½ spsk revet citronskal og 2 tsk. citronsaft og ½ spsk honning. Smages til med salt og peber.


Kærlige energifyldte hilsener
Lise Brinkman