Quinoabøf med tang og spinat af Lise Brinkman - ´Et vegetarisk og klimavenligt indspark´
Quinoabøf med tang og spinat af Lise Brinkman ´Et vegetarisk og klimavenligt indspark´

Quinoabøf med tang og spinat

Af: ©Lise Brinkman. Billede: ©Reform Your Body 


Det skal du bruge

350 g kogt quinoa, sorte Læs >> Quinoa fremtidens superfrø

2 æg (L)

100 g spinat, fint hakket

50 g valnødder, groft hakket

1 dl vand

1 dl økologisk, japansk tang, Arame, opblødes

2 dl ærter

50 g kikærtemel eller grahamsmel

Revet skal af 2 økologiske citroner, skyllede

1 lille spsk. salt

1 tsk. groftkværnet peber

100 g sigtemel, sorghum- eller mandelmel

Olivenolie/kokosolie til stegning

Quinoabøf med tang og spinat af Lise Brinkman ´En smagfuld og sund mundgodte´

>> Få opskriften på Tomatsuppe med tang

Sådan gjorde jeg
Skyl quinoafrøene og kog dem efter anvisning på posen. Si vandet fra. Blød tangen op og skyl den godt inden brug.

Rør kogt quinoa sammen med hakket spinat, opblødt skyllet tang, ærter, grofthakkede valnødder, æg, vand, citronskal, salt og peber. Rør til en ensartet fast, blød og formbar masse – lad gerne Quinoamassen trække tildækket i køleskabet ½-1 time.

Varm panden op til middel temperatur, tilsæt olie og sæt en skefuld Quinoamasse på panden og glat den ud, så den får form som en bøf. Steg quinoabøfferne 4-5 min. på hver side. Vend ikke bøffen før den har sat sig / er vendbar. Steg Quinoabøf let gyldne på begge sider.

Kan nydes varme såvel som kolde. Rød og hvid quinoa kan naturligvis også bruges.

Plantebaseret mad er med til at fremme gode tarmbakterier og forebygger en række sygdomme
En ny international undersøgelse viser, at mad, der er rig på sunde plantebaserede fødevarer, øger forekomsten af de tarmmikrober, der forebygger risikoen for at udvikle tilstande som fedme, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Tips og Tricks
Quinoabøf med tang og spinat kan fryses ned – tages med på picnic, serveres til frokost, som forret med eksempelvis rimmet laks eller en lækker avokadokikærtecreme toppet med krydderurter. Det er et lækkert mættende alternativ til kød.

Bliv bevægelig og smertefri: Deltag på næste BINDEVÆVSWORKSHOP

[ Drømmer du om at blive smertefri, mere bevægelig og stærkere på samme tid?
Så Book Lises ´Bliv bevægelig og smertefri´ i din virksomhed eller privat. ]