Tags

, , , , ,

Der er noget særligt ved suppe – især de asiatiske supper synes jeg smager godt. Denne asiatiske suppe giver en fylding umami smag med et spicy

Asiatisk suppe med vilde ris

4 personer

Af: ©Lise Brinkman Billede: ©Reform Your Body

Det skal du bruge

250 g persillerod, i tern

200 g gulerod, i tern

5 stængler blegselleri, i skiver

3 dl ærter

1 ds kokosmælk

1 L vand

Grøntsagsbouillon eller Bone Broth svarende til 1 l vand

1 stk citrongræs

1 tsk grøn karry pesto

1-2 cm rød chilipeber, små tern

15 g opblødte kantareller, skyld dem godt inden du kommer dem i suppen

2 spsk. olivenolie

1 tsk groftkværnet peber

1 – 2 tsk Himalaya salt

1½ dl. Vilde ris, koges

4 små håndfulde koriander

Koriander er en let parfumeret krydderurt, som jeg personligt synes smager godt. Frisk koriander bliver flittigt brugt i thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske retter. Ofte  serveres supper med koriander on TOP.
Koriander er en let parfumeret krydderurt, som jeg personligt synes smager godt. Frisk koriander bliver flittigt brugt i thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske retter. Ofte serveres supper med koriander on TOP.

>> Prøv også suppe med søde kartofler og røde linser

Sådan gjorde jeg
Start med at skylle de vilde ris og kog dem efter anvisningen.

Sæt derefter kantarellerne i blød – Du kan naturligvis også bruge friske kantareller i årstid, svarende til ca. 100 g.

Ordn rodfrugterne og skær dem i tern. Skær blegsellerien i ½ cm tykke skiver. Kom olien i en gryde ved middel temperatur, tilsæt karrypasta og rør til den er opløst. Kom chilipeber og rodfrugter heri og svits dem 1 minut. Tilsæt kokosmælk, vand, bouillon, citrongræs og blegselleri i tern. Kog suppen under låg i ca. 20 min.

Tilsæt opblødte, skyllede kantareller, ærter og groftkværnet peber. Kog den asiatisk suppe videre under låg i ca. 10 min. Smag til med Himalayasalt. Hold suppen varm.

>> Få opskriften på Asiatisk inspireret suppe alla Lise

Anret suppen ved at komme kogte vilde ris ned i suppen, eller server risene by the side, så det er muligt at dossere, hvor mange ris der ønskes. Top suppen med en lille håndfuld skyllet koriander.

Kan serveres som forret uden brød – hovedret med en grovtrekant. Suppen smager også himmelsk dagen derpå.

>> Lækkersulten – så skal du prøve Lises Raw Proteinsnack

Bon appetit og god fornøjelse i køkkenet.
Energifyldte hilsener Lise

Tip & Tricks
Ved eventuelle rester, afkøl da suppe og ris – Kom hele molevitten i en beholder med låg og sæt det i køleskabet.

Asiatisk suppe med vilde ris af Lise Brinkman