Tags

, , , , ,

Yeahh, endnu en grøntsagssuppe er landet på bloggen! Denne gang er den særlig rig på smag og proteiner. Proteinindholdet i tang er højt – hvorfor det er en særlig god kilde til proteiner, især hos vegetarer eller veganer, som har fravalgt at ernære kroppen med proteiner, via kød.

>> Prøv også opskriften på Sweet Potato Soup With Red Lenses

Særligt om sommeren kan tang indeholde mere protein. Aminosyre sammensætningen variere alt efter tangtype, men dækker generelt en bred vifte af de forskellige aminosyre typer. Ud over proteiner og aminosyrer indeholder tang også vigtige mineraler og vitaminer. Mineralerne i tang er bl.a. jern, magnesium, calcium og fosfor – som er vigtige sporstoffer i kroppens funktionsapperat. Af Vitaminer bliver vi bl.a. ernæret med A, B, C og E.

Ønsker dig god fornøjelse i køkkenet – energifydte hilsener Lise

Tomatsuppe med grønt og tang

 4 personer 

Af Lise Brinkman, Foto: Reform Your body


Det skal du bruge

½ dl olivenolie

2 fed hvidløg, revet

500 g gulerødder, i tern

300 g blegselleri (6 stængler), i skiver

250 g persillerod, i tern

1 l vand

2 dåser hakkede flåede tomater

2 spsk tomatkoncentrat

2 spsk bouillon eller Bone Broth

Revet skal af en økologisk citron

2 knivspids cayennepeber

2 tsk salt

1spsk groftkværnet peber

 >> Få opskriften på Asiatisk inspireret suppe

Tilsæt senere

2½ dl opblødt, økologisk, japansk tang, Arame

2 dl sorte balugalinser

Sådan gjorde jeg

Ordn grøntsagerne. Svits revet hvidløg ved middeltemperatur i olie. Tilsæt grøntsager, vand, hakkede flåede tomater, tomatkoncentrat, revet citronskal, cayenne peber og groft kværnet sort peber. 

Rør i Tomatsuppen – kog suppen ved svag varme, under låg i 15 minutter.

>> Prøv også Raw Protein Snack

Imens suppen koger, sætter du tangen i blød 10-15 minutter og skyller den godt, inden du tilsætter den sammen med balugalinserne. Herefter koger suppen yderligere 15-20 minutter og smages til med salt og eventuelt flere af de andre krydderier efter smag.

Lås din krop op – bliv smertefri – Join Lises populære bindevævsworkshop den 6. marts.

Prøv også Asiatisk inspireret suppe alla Lise