Tags

,

Endnu en grøntsagssuppe ser dagens lys. En lækker suppe som ud over grøntsagerne har fået fylde af quinoa og røde linser. De røde linser er med til at jævne suppen lidt og bidrager ud over konsistensen med gode proteiner og fibre. En god stor portion mætter på en dejlig let og berigende måde!

Når jeg skriver let og berigende, så er det fordi grøntsager og letfordøjelig mad giver maven et kærligt skub. Er du vant til at spise kød dagligt, så vil du uden tvivl begynde at mærke en forskel blot ved at spise suppe et par gange om ugen eller måske allerede ved at spise suppe en gang om ugen -her i en kold vintertid.

Hvis du springer ud i en eller flere af grøntsagssupperne her i januar eller fra sidste år, så ønsker jeg dig god fornøjelse i køkkenet og selvfølgelig velbekomme!!

Få opskriften på >>Asiatisk inspireret suppe

Sweet potato soup with red lenses

4 personer 

Af Lise Brinkman, Foto: Reform Your body

Det skal du bruge

½ dl olivenolie

1½ spsk spidskommen

500 g søde kartofler, i tern

1 l vand

1 dåse flåede, hk tomater

2 spsk tomatkoncentrat

2 stk persillerødder, i tern

1 stk squash, i tern

3 stængler blegselleri, i skiver

2 dl røde linser

2½ dl sort quinoa

2 spsk bouillon eller Bone Broth

Saften af 1 lime

2 tsk salt

1spsk groftkværnet peber

Sådan gjorde jeg
Ordn grøntsagerne. Svits spidskommen svagt af i olie sammen med de søde kartofler og rør rundt. Tilsæt vand, hakkede flåede tomater, tomatkoncentrat, persillerod, squash, blegselleri, saften af en lime, groftkværnet peber samt bouillon eller Bone Broth. Rør i kartoffelsuppen – kog suppen ved svag varme, under låg i 20 minutter.

Tilsæt røde linser og quinoa – læg låg på gryden og kog suppen yderligere 15 minutter, under låg.

Smag suppen til med salt og eventuel flere krydderier efter din smag.

En lækker fyldig og nærende suppe med god smag.

Bon appetit

Kærlige og bevægelige hilsener Lise

Prøv også >> Rodfrugtesuppe med røde linser – en pureret lækker velsmagende suppe

Sweet potato soup with red lenses af Lise Brikman