Tags

,

Godt år 2021 kære du, velkommen til et nyt år mere her på bloggen. År 2021 er et særligt år – i år runder mit selvstændige virke 20 år. Den 2. oktober er det 20 år siden min første kogebog så dagens lys. I den bog var der få opskrifter på vegetariske retter, tiden var en anden, selv om det grønne køkken startede i den tid.

Jeg dykker derfor ned i det vegetariske køkken. Jeg tager udfordringen op – da jeg oplever flere og flere vælger denne levevej, også mine klienter. De fleste vil gerne have en bedre fordøjelse, en lettere mæthed og sidst og ikke mindst blive bedre til at integrere flere grøntsager i deres hverdagsmad.

Vegetarisk mad er i mine øjne lækkert, sundt og nemt at tilberede! Det er mere klimavenligt, og måske viser det sig også, at det er mere venligt for kroppens velbefindende!? Det kan kun tiden vise –  hvis du springer ud i at afprøve opskrifterne eller leve mere grønt på anden vis.

Jeg gør som sidste år, hvor jeg levede uden kød, mælkeprodukter og ost i en måned. Jeg vælger igen at spise fisk og æg efter behov og denne gang supplere med kosttilskud.

Jeg har kastet mig ud i at udvikle en vegetarisk kogebog, som udkommer som E-bog.

I løbet af måneden vil der dukke et par opskrifter op på bloggen – god fornøjelse, hvis du vil eksperimentere med retterne.

Få fingrene i et opskrifthæfte med hummus

Asiatisk inspireret suppe alla Lise

2 personer 

Af Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body


Det skal du bruge

2 spsk olivenolie

1 spsk karrypulver

200 g champignon, i skiver

1 squash i mindre tern

4 stængler blegselleri, i skiver

1 dåse kikærter, drænes og skylles

2 dl kokosmælk

7½ dl vand

2 spsk bouillon eller bone broth

½ tsk rød karrypesto

Saften af ½ lime

1½ tsk salt

1½ tsk groftkværnet peber

Topping

Kogt sort quinoa

Sådan gjorde jeg

Ordn grøntsagerne. Svits karry af i olien og tilsæt champignon i skiver et par minutter, imens du rører rundt. Tilsæt squash, blegselleri, kikærter, vand, kokosmælk, karrypesto og bouillon eller Bone Broth – jeg brugte kylling, da det giver en god smag samt det faktum, at der er mere kollagen i kyllingefond end i grøntsagsfond.

Rør i suppen, tilsæt peber og kog suppen i 25 min. under låg. Smag suppen til med salt eventuelt mere krydderi og lad den simre yderligere 5 minutter.

Serveres med kogt quinoa eller grove kogte ris. Du kan også vælge et dejlig surdejsbrød.

Mangler du inspiration til en sundere livsstil, så kan du købe Lises seneste kogebog ‘Livsstilmysteriet – vink farvel til slankehelvedet’ 20 % RABAT i oktober måned.

En nem og hurtig opskrift på en vegetarisk suppe, som er velegnet i en kold tid, hvor vi har lidt mere tid til at hygge omkring maden. Særligt i de kolde måneder er det vigtigt at sænke tempoet – tage sig god tid til at hygge mere om måltiderne.