Tags

, , ,

Lises-frække-deller-med-grønt

Lises frække deller med grønt

 6 personer

Af: Lise Brinkman, billede Reform Your Body

 

Det skal du bruge

500 kg grise -og kalvekød, hakket 4-6%

2 æg (M)

50 g forårsløg, småt skåret (2 stængler)

100 g gulerod, fint revet (1 stk.)

100 g squash, fint revet (½ stk.)

1 – 1½ tsk. havsalt

½ – 1 tsk. groft kværnet peber

2 dl. danskvand eller havremælk

2 dl. havregryn

Bages i ovnen eller steges på panden.

>> Prøv også kyllingedeller med fennikel og gulerod

Bages i ovn
Sæt frikadellerne med en ske på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175 °C varmluft i 10-14 minutter. Frikadellen har en fast konsistens, når den er færdig, eller 75 °C i kernetemperatur.

Stegning på pande
3-5 min. på hver side, afhængig af størrelse.
Lises frække deller med grønt bages i ovnen

Sådan gjorde jeg
Ordn grøntsagerne og rør dem sammen med kød, løg og æg. Pisk eller rør til du har en ensartet konsistens. Tilsæt danskvand, havregryn samt mel og rør til du har en ensartet konsistens. Rør farsen stille og roligt sammen med salt og peber.

Lad farsen trække en times tid, tildækket, i køleskab. Den mest miljø- og sundhedsvenlige version er at bage frikadellerne i ovnen. Men du bestemmer selvfølgelig selv hvilken metode du vælger.

Bindevævsworkshop is comming up: Fascial Training, Balance and Stretch – WORKSHOP den 22/8-2020 kl. 13.00 – 16.00 OUTDORE – Degnemosen, Bellahøj.

Bager du Lises frække deller med grønt i ovnen, så er det nemmere at styre udenom om akrylamid, som dannes når vi steger, bager, griller eller friterer kulhydratrige fødevare ved temperaturer på over 120 grader. Det betyder, at jo højere temperaturer du tilbereder din mad ved, og i jo længere tid, desto højere bliver indholdet af akrylamid i maden. Akrylamid kan skade nerver, arveanlæg og formeringsevnen citeret  netdokter.