Gourmet kyllingedeller
8-10 personer
Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your body
Det skal du bruge
800 g kyllingekød, hakket
2 æg (L)
100 g bagte, soltørrede tomater
2 stilke rosmarinblade, hakket
1 fed hvidløg, revet
2 tsk. salt
1 tsk. peber
50 g quinoamel
50 g græskarkerner
1 spsk. olivenolie
>> Prøv også opskriften på kyllingedeller med fennikel og gulerod
Sådan gjorde jeg
- Rør hakket kyllingekød, æg, bagte, afkølede soltørrede tomater (eller tomatkoncentrat), hakkede rosmarinblade samt revet hvidløg og olivenolie sammen med quinoamel og græskarkerner,
- Krydr med salt og groftkværnet peber og rør godt.
- Hvis du synes, farsen trænger til væske, så tilsæt vand, inden du kommer den i køleskab, tildækket, og lader den trække 2 timer (kan sagtens undlades).
- Rør i farsen inden brug. Tænd ovnen på 175 grader og bag kyllingedellerne i 15-20 min – frikadellerne skal have en kernetemperatur på 75 ºC. Du behøver ikke måle temperaturen, kyllingedellerne er klar, når de har en hård konsistens.
- Alternativt kan kyllingedellerne steges på panden.
Bindevævsworkshop – Fascial Training, Balance and Stretch
Her på bloggen kan du lade dig inspirere af flere opskrifter eller læse artikler, som handler om sund udvikling indefra og ud. 3 proaktive ting ved gåturen.
Tip & Tricks
Kyllingedellerne kan tilberedes i 1/4 størrelse til skoledeller eller som et mættende mellemmåltid. De kan fryses ned og tages op, efterhånden som de skal bruges. Kyllingedellerne opbevares på køl i en tætsluttende boks ved max 5 grader i ca. 4 dage.
Pingback: Aspargessalat med ærter, spidskål og bagte soltørrede tomater | Lise Brinkman