Tags

, , ,

gourmet kyllinge deller_lise brinkman

Gourmet kyllingedeller

8-10 personer

Af: Lise Brinkman, Foto: Sunshine

 

Det skal du bruge

800 g kyllingekød, hakket

2 æg (L)

100 g bagte, soltørrede tomater

2 stilke rosmarinblade, hakket

1 fed hvidløg, revet

2 tsk. salt

1 tsk. peber

50 g quinoamel

50 g græskarkerner

1 spsk. olivenolie

>> Prøv også opskriften på kyllingedeller med fennikel og gulerod

gournet_kyllingedeller

Sådan gjorde jeg

  • Rør hakket kyllingekød, æg, bagte, afkølede soltørrede tomater (eller tomatkoncentrat), hakkede rosmarinblade samt revet hvidløg og olivenolie sammen med quinoamel og græskarkerner,
  • Krydr med salt og groftkværnet peber og rør godt.
  • Hvis du synes, farsen trænger til væske, så tilsæt vand, inden du kommer den i køleskab, tildækket, og lader den trække 2 timer (kan sagtens undlades).
  • Rør i farsen inden brug. Tænd ovnen på 175 grader og bag kyllingedellerne i 15-20 min – frikadellerne skal have en kernetemperatur på 75 ºC. Du behøver ikke måle temperaturen, kyllingedellerne er klar, når de har en hård konsistens.
  • Alternativt kan kyllingedellerne steges på panden.

Bindevævsworkshop – Fascial Training, Balance and Stretch

Her på bloggen kan du lade dig inspirere af flere opskrifter eller læse artikler, som handler om sund udvikling indefra og ud. 3 proaktive ting ved gåturen.

Tip & Tricks
Kyllingedellerne kan tilberedes i 1/4 størrelse til skoledeller eller som et mættende mellemmåltid. De kan fryses ned og tages op, efterhånden som de skal bruges. Kyllingedellerne opbevares på køl i en tætsluttende boks ved max 5 grader i ca. 4 dage.