Indisk inspireret humus

Indisk inspireret humus af Lise Brinkman Madsen, Reform your body

Indisk inspireret humus

 4-6 personer.
  
Af: Lise Brinkman, Foto: Reform Your Body

I blød
250 g kikærter
ca. 1 liter vand

Kog
1 l vand
2 laurbærblade
4 peberkorn

Efter nedkøling
Si vandet fra kikærterne og lad dem køle ned og pil laurbærbladene fra
2 dl vand
½ dl olivenolie

1½ spsk. tomatkoncentrat eller mere
½ tsk. spidskommen
4 peberkorn (dem der blev kogt med)
2 tsk. groft salt (Himalayasalt)
1/4 tsk. groft kværnet peber
en knivspids cayennepeber

Bliv smertefri – Bindevævsworkshop

Sådan gjorde jeg

  1. Læg kikærterne i blød i rigeligt vand, tildækket, i mindst 12 timer.
  2. Skyl dem grundigt efter iblødsætning.
  3. Kog sojabønnerne i 45 minutter, tildækket med vand, tilsat laurbærblade og peberkorn.
  4. Skum vandet de første 5 min. af kogningen. Nemt, billigt og hurtigt pålæg, som nærmest passer sig selv.
  5. Si kikærterne fra og stil dem til afkøling.
  6. Kom kikærterne i en foodprocessor. Tilsæt vand, når kikærterne er blended så meget de kan ”tørre”, så tilsæt vand, tomatkoncentrat, olivenolie, spids-kommen og cayennepeber – blend til humussen har en nogenlunde cremet konsistens.
  7. Som det allersidste smager du til med salt og peber og eventuelt en anelse mere oliven – eller sesamolie.

Prøv eventuel Indisk inspireret humus sammen med blegselleri. Opskrifter på brød finder du bl.a. her: Grovtrekanter med spinat eller Rugbrødstrekanter.

Glutefrie inspirerede spinatboller finder du her – Bag dem dog gerne med olivenolie i stedet for med smør og brug loppefrøskaller i stedet for pofiber.

Tips og tricks
Frys eventuel halvdelen af den indiske inspirerede humus ned i mindre portioner og brug den som snack, til i salat, pålæg, eller blot som en portion humus når du har lyst til det.

Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på sunde snack der er lavet fra bunden. Smager lækkert til frokosten, til salaten, på brødet sammen med gulerodsstave med videre. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto www.reformyourbody.dk