Tags

, , , ,

 

IMG-4625

Grøntsagsfad med søde kartofler, champignon, porrer og linser

Grøntsagsfad med søde kartofler, champignon, porrer og linser

6 personer

Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut, underviser og instruktør. Billede: ©Reform Your Body – må naturligvis gerne deles via de sociale medier.

 

>> Få opskrifter på Græskarsuppe med spinat

Det brugte jeg

600 g søde kartofler, i skiver

1- 2 porrer, i skiver, mængde afhængig af størrelsen

300 g delikatesselinser, kogte

200 g champignon, i skiver

6 stængler timian, bladene herfra

4 dl grøntsagsbouillon

½ dl græskarkerner

2 fed hvidløg (afskallede)

2 spsk. olivenolie

2 – 3 tsk. salt

1-1½ tsk. groftkværnet peber

Snak mere om hvordan maden smager – hvad der er godt at spise her i sæson og hvem der skal stå for de kulinariske udfoldelser i morgen. Prøv at giv slip på snakken om slankekure, hvordan kroppen skal tones og i stedet fokuserer på alt det gode ved måltidet og bevægelse i det hele taget.

>> Få opskriften på Rødbedesuppe

Sådan gjorde jeg

Kog delikatesselinserne sammen med et par afskallede hvidløg, efter anvisning.

Porerne strimles, skylles og afdryppes. Skær roden af champignon, skyl dem godt og skær dem i skiver eller brug dem, der er skåret i skiver. Svits grøntsagerne i olie og tilsæt timianblade og græskarkerner samt en anelse salt og peber.

Fordel grøntsagerne i et smurt ildfast fad – fordel de kogte linserne herover og herefter kartoflerne. Hæld kogende grøntsagsbouillion over og krydr med det resterende salt og peber. Stilles i en 175 grader varm varmluft ovn indtil kartoflerne er møre, ca. 30 min.

Lidt inspiration til at indrage en vegetardag i ny og næ eller som supplement til et i forvejen vegetarisk køkken.

God fornøjelse i køkkenet og bon appetit.

Kh Lise

Læs nytårsblogindlægget ‘Hvis det er vigtigt for dig så finder du vejen’

Oven på julemånederne er januar for mange en måned, hvor der er fokus på sund mad samt kalorielet mad. Vintergrøntsagerne kan stadig købes, og de er både billige og meget mættende grundet deres store kostfiberindhold. Der findes så mange lækre kål, rødbeder, selleri, jordskokker, gulerødder samt varianter af kartofler, som er nemme at få fat i og som nævnt til en god pris.

>> Hvor får jeg fat i Lise seneste og tredie livsstilbog ´Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet´- følg dette link.