Tags

, , , , , ,

Rødbedesalat med fennikel og blåbær

Rødbedesalat med fennikel og blåbær – bæredygtigt!

Rødkålssalat med fennikel, blegselleri og blåbær

4 personer

Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut, underviser og instruktør. Billede: ©Reform Your Body – må naturligvis gerne deles via de sociale medier.

>> Få opskriften på Asiatisk inspireret linsegryde med tang

Det brugte jeg

700 g rødkål (ca. ½ hoved)

150 fennikel (ca. ½ stk.)

125 g blegselleri, mindre skiver

100 g blåbær

3 spsk. olivenolie

1 spsk. rødvinssirup

25 g hasselnøddekerner, ristet og afskallet

ca. 1 tsk. salt

1 tsk. groftkværnet peber

3 stængler med rosmarinblade, skyl og hak bladene meget fint.

Rødk¨lssalat_Lise_Brinkman

Spis frugt og grønt – her 250 gram ud af de 600 gram der bliver anbefalet at spise dagligt. 

Sådan gjorde jeg

Halver rødkål, rul/pil de mørke blade fra, skyl og hak det medium groft på en foodprocessor sammen med fennikel. Skyl og skær blegselleri i mindre stykker – vendes i rødkålssalaten sammen med olivenolie, rødvinssirup (eller anden sirup ex. hindbær), hakkede rosmarinblade samt salt og peber.

>> Få opskriften på Rødbedesalat med granatæble

Skyl blåbærrene – eventuel halver nogle af dem. Hak ristede afskallede hasselnødder groft. Hvis du selv skal lave hasselnødderne på panden, så bag dem enten i ovnene eller rist dem på panden ved varmegrad 4 i 8 – 10 minutter – vend/ryst dem jævnligt og lad dem køle af, inden du nulrer skallen af.

Top salaten med blåbær og hakkede hasselnøddekerner – salaten/råkosten er nu serveringsklar. Den kan gå til stor set alt, både and, kylling og røget fisk.

En lækker velsmagende salat/råkost som får de fleste til at elske rødkål både smags -og konsistensmæssigt – Krydderier i en rødkålssalat gør underværker – mynteblade er også fantastiske – rigtig god fornøjelsen i køkkenet.

Bon appetit fra Lise

>> Prøv også opskriften på tomatsuppe med kikærter  eller hendes tredie livsstils-bog  ‘Livsstilsmysteriet – Vink farvel til slankehelvedet’.