Tags

, , ,

Hvis-det-er-vigtigt-for-dig-så-finder-du-vejen---Lise-Bribnkman

Hvis det er vigtigt for dig – så finder du vejen!

Velkommen til år 2020, et nyt år, et helt nyt årti. Vi har sagt pænt tak for år 2019 og allerede budt 2020 velkommen. Når vi vender et nyt blad og går ind i et nyt år, oplever jeg en endnu større entusiasme vedr. ny livsstil, vægttab, pilates, reformer træning, bindevævstræning, træning i vand og yoga – året skal godt i gang – salene er fyldte, og jeg elsker dette fremmøde, engagement, og nysgerrigheden efter egen personlig og åndelig udvikling.

Jeg har undervist igennem mange år – ja mere end 20 år– og jeg er fortsat imponeret over den vilje, der ligger bag hvert menneskes fremmøde. Jeg ved jo selv, at det kan være svært at komme ud ad døren en gang imellem. Og det er det sikkert også for dem hist og her. Men deres commitment og prioritet er stærkere end diverse overspringshandlinger.

Så når folk siger til mig, det kan være vi ses i næste uge, så ved jeg, at sandsynligheden for at se dem igen i den kommende uge ikke er særlig stor. Det kan sagtens være, de dukker op ugen efter og elsker deres træning, men det kan også sagtens være, at de springer over, da det ikke er 100% prioriteret (det kan være vi ses i næste uge).

Hvis det er vigtigt for os – skriver vi det i kalenderen og prioriterer det. Hvis det ikke er vigtigt, så forpligter vi os ikke på samme måde. Derfor er det også vigtigt, at ønsker, drømme og eventuelle nytårs-forsæt og mål er vigtige for os og naturligvis realistiske. Ellers vil det stille og roligt rende ud i sandet. Det ser jeg både i mit arbejde som livsstils-coach, behandler, instruktør og underviser. Jeg kender det også fra mit eget univers.

10_Cyklus-af-undskyldninger_turkis

Billede fra: Livsstilsmysteriet – vinke farvel til slankehelvedet, Af; Lise Brinkman Madsen side 58

Jeg har mange eksempler på, at det skal være vigtigt, førend vi sådan rigtigt committer os. Jeg har eksempelvis. haft en dame, som har gået på livsstils-forløb hos mig for år tilbage. Hun er kommet efterfølgende til livsstils-coaching for at hjælpe sig selv med at holde fast på den livsstil, hun ønsker, få inspiration, se nye muligheder i forhold til udvikling, få ros og opbakning. Jeg elsker dette gensyn, og at hun at prioriterer sin beslutning om at gøre noget godt for sig selv.

Hun har igennem mange år ønsket at løbe – vi snakker om løb, mulighederne for at løbe, hvor lang tid og hvor langt hun ønsker at løbe – skal hun løbe alene eller sammen med andre etc. Og det er først nu efter mange år, at kvinden har lagt ønsket om løbe på hylden – Jeg spurgte hende igen, hvor vigtigt er det for dig at løbe et par gange om ugen? Du cykler til alt, træner funktionel træning, går til yoga og tur med hunden?

Det er vigtigt at spørge ind til kerne og essensen i at spørge ind er, at det forhåbentligt bliver tidligere for klienten at hvis det reelt er vigtigt for os, så kommer vi afsted, vi får skrevet det i kalenderen, får fundet en eventuel løbeklub eller en løbemakker – hvis det er vigtigt, og lysten til denne udvikling er der, så vil det være en prioritet. Hvis den ikke er der, så skal man være heldig, hvis man kommer afsted en, to eller tre gange. Og hvorfor egentlig bruge de gode ressourcer på noget, som reelt ikke er vigtigt? Hvorfor ikke bruge den gode energi, som er vigtig for os, og nyde det, i stedet for at prøve at overbevise sig selv om, at det eksempelvis må være sundere at løbe end at gå. Eller overbevise sig selv om, at man kan tage løb med alle steder – det kan gå-skoene jo også. Eller sammenligne sig med alle vennerne der løber – lad dem løbe videre, det er vigtigt for dem. Gør i stedet hvad der er vigtigt for dig.

Enhver udvikling skal have prioritet og betydning – det skal være vigtigst for dig – din lyst til denne udvikling skal være bærende. Det skal give mening, føles godt og bidrage med noget, som er større, end du egentlig regner med, at det er.

Men for at nå dette engagement er det nødvendigt at kunne forpligte sig. Gøre det til en prioritet – skrive det ind i kalenderen.

 

7-laekre_morgenmadsopskrifter Sign up på nyhedsbrevet på reformyourbody.dk

Det, som er vigtigt og af høj prioritet, behøver ikke nødvendigvis at koste penge, ud over den tid som naturligt lægges i det. Jeg går bl.a. 2 længere ture ugentligt, fordi jeg synes, det er vigtigt for mig, elsker naturen, min hjerne har brug for det, mit helbred, mit sociale netværk og ja, jeg har også glæde af det i mit daglige arbejde.

Hvert år har jeg også altid en workshop, et kursus, eller en uddannelse i pipeline, da jeg prioriterer at udvikle mig fagligt og personligt. Men jeg deltager kun i noget, som jeg synes er vigtigt for mig. Noget som taler til hjerne, hjerte og for mig har en dybere mening. Jeg bruger mine penge, tid og energi på det, fordi det er vigtigt for mig. Dem der synes det er vanvittigt at jeg bruger tid og penge på det, ja, det er fordi, det ikke er vigtigt for dem. Det er noget helt andet der er vigtigt for dem… Det er helt okay for mig – de skal prioritere det, som er vigtigt for dem.

Så hvis man virkelig gerne vil committe sig, så overvej hvor vigtigt det er for dig. Og sig i stedet jeg deltager frem for; ´Jeg vil prøve at se om jeg kan nå at komme i næste uge’.

Elsker dette gode gamle sigende citat

“Hvis det er vigtigt for dig, så kommer du afsted, hvis ikke, finder du en undskyldning”

Næste gang, når du mener, at noget er vigtigt for dig, noget som vil hjælpe med personlig og faglig udvikling, som gør, at du vokser med og i livet, så skal du sætte det som en prioritet, og du vil automatisk forpligte dig til det.

Har du brug for at definere hvad der er vigtigt for dig og hjælp til at arbejde realistisk med det som er vigtigt for dig, så hjælper jeg gerne. Du fanger mig på reformyourbody.dk@gmail.com eller via 21 62 72 59.

Godt nytår Lise

 

CREATE-YOUR-ONE-LIFESTYLE