Tags

, , , ,

Asiatisk-inspireret-Linsegryde.jpg

Asiatisk inspireret Linsegryde m/tang

4 personer

Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut, underviser og instruktør. Billede: ©Reform Your Body – må naturligvis gerne deles via de sociale medier.

Godt Nytår, velkommen til et nyt år mere her på bloggen. Jeg starter ud med en måned, hvor jeg dykker ned i det vegetariske køkken. Jeg har taget udfordringen op – da jeg oplever flere og flere vælger denne levevej, også mine kunder – og de gør det af forskellige årsager.

Jeg begyndte så småt at eksperimentere sidste år og igen år her i januar har jeg lovet at bringe nogle opskrifter. Jeg har også lovet at illustrere hvor meget ½ tallerken med grøntsager egentlig fylder og hvor meget frugt og grønt der er hensigtsmæssigt at spise i følge de evidensbaserede anbefalinger?

Kostråd nr. 2; spis mindst 600 gram frugt og grønt og mindst halvdelen grønt. Når folk skal ned i vægt er det hensigtsmæssigt at det er mindst 400 gram grøntsager og 100-150 gram frugt og 50 gram bær, netop for at varierer måltiderne og for at at sikre at kroppen får de mikro og makronæringsstoffer vi hver især har brug for.

Nedenfor er der er et eksempel med 250 gram grøntsager til et aftensmåltid. Bon appetit.

Bindevævsworkshop – teknikker du ikke vil gå glip af 21/3 kl. 13-16

Ingredienser

2 spsk. olivenolie

1 spsk. kokosolie

2 løg, i tern

1spsk. stødt spidskommen

1 tsk. groft peber

400 g gulerødder, i tern

200 g delikatesselinser

2 spsk. ingefærsaft 30 – 35 g ingefær, skrællet og revet, pres saften fra

1 dåse kokosolie, 400 ml

1 dåse vand, 400 ml (ps. hæld vand i dåsen og rør rundt for at få resten af kokos med ud.

Saften af ½ citron

Salt og groft peber efter behov

>> Få også fingrene i opskriften på thaiinspireret suppe med quarn

Asiatisk-inspireret-Linsegryde_Lise-Brinkman.jpg

 >> Få også fingrene i opskriften på Indisk Kikærtegryde

Sådan gjorde jeg
Svits løg, groft peber og spidskommen i olie. Tilsæt gulerødder i tern og lade dem simre med et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, ingefærsaft, citronsaft, vand og linser og kog i ca. 35 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og groftkværnet peber.

Serveres med fuldkornsris, quinoa eller som nedenfor fuldkorns couscous.

Toppes med koriander.

med-250-gram-grønt

Serveret med 250 gram grønt – ½ tallerken med grønt

 

Snak mere om hvordan maden smager – hvad der er godt at spise her i sæson og hvem der skal stå for de kulinariske udfoldelser i morgen. Prøv at giv slip på snakken om slankekure, hvordan kroppen skal tones og i stedet fokuserer på alt det gode ved måltidet og bevægelse i det hele taget.