Tags

, , , ,

Baba_Ganoush_Lise_Brinkman_a_happier_new_you

Baba Ganoush

Ca. 6 personer

Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut og instruktør.

Billede: ©Reform Your body and Mind 

Tilberedningstid: 50 minutter

Baba Ganoush er en Arabisk frisk, cremet og vanvittig lækker auberginedip, som kan bruges til alt fra grøntsagsstænger, som pesto i en lidt grovere salat, eksempelvis kålsalat til at smøre på groft brød, i burgers, sandwich og til eksempelvis tortillas. Jeg laver altid en stor portion, så både til frokost og snack 3-4 dage.

Fascial Training, Balance and Stretch – WORKSHOP den 25/1 kl. 13.00 – 16.00

P_G_2

Det skal du bruge

2 auberginer, bagt og blended

2 fed hvidløg, bagt og blended

1 spsk. sesamolie, sesamfrø eller tahin

1 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander, stødt

4 spsk. citronsaft

4 spsk. olivenolie

Groft salt og groftkværnet peber efter smag

2 spsk. frisk mynte, finthakket (kan undlades – men det ser festligt ud hvis du skal serverer det for dine gæster.)

Drømmer du om at blive smertefri, mere bevægelig og stærkere på samme tid? Så Book Lise’s smertefrie bevægelsespakke til din virksomhed eller privat.

Fremgangsmåde

Skyl auberginen og prik den mange gang med en gaffel, kom den hele aubergine i et ildfast fad med olie, og derefter ind i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter sammen med hvidløgene med skræl.

>> Få GRATIS opskrift på jordbæris her

Lad auberginen køle af, hvorefter de halveres og auberginekødet skrabes ud – jeg skær det nogle gange ud med en kniv – når jeg gør det, så deler jeg den i kvarte. Ligger auberginerne på et skærebræt og skær som jeg eksempelvis ville skære en røget laks.

>> Få opskriften på tomatsuppe med kikærter

Kom auberginekødet og alle de andre ingredienser i en skål og blend det grundigt til en cremet dip.

Smag til med salt, peber og evt. citron, mynte og olivenolie.

>> Prøv også Quinoablinis

B_G_3