Brombær-rabarbertærte
12 personer
Af: ©Lise Brinkmnan, forfatter, madskribent, kropsterapeut, underviser og instruktør. Billede: ©Reform Your Body – må naturligvis gerne deles via de sociale medier.
Det skal du bruge
4 æg
200 g sukrin eller sukker
5 spsk. flydende kokosolie
100 g mandelmel
100 g havregryn eller glutenfrie havregryn
40 g kokosmel
50 g hakkede mandler
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
300 g rabarber, i mindre stykker
300 g Brombær, skyllet
2 spsk. rørsukker (til drys ovenpå)
Sådan gjorde jeg
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Skyl og snit rabarber i mindre skiver.
- Pisk æg og sukrin hvidt og bland herefter kokosolie i. Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend det i dejen. Vend til sidst 1/3 af rabarberstykkerne i dejen.
- Hæld dejen i en smurt tærteform (20 cm i diameter). Drys resten af rabarberne oven på dejen, tryk dem lidt ned og drys lidt rørsukker eller sukrin ovenpå. Bag den glutenfrie Brombær-rabarbertærte midt i den forvarmede ovn i 30-35 min.
Serveringsforslag: Skyrcreme med vanille, vanilleis eller creme fraiche 9%.
Tips & Tricks
Kagen kan bages med andre bær. F.eks. rå jordbær, hindbær og blåbær er særligt egnede.